House at Pounui Ridge - Moller Architects | ArchiPro

House at Pounui Ridge

Website

This house on Pounui Ridge in the South Wairarapa curves along the hillside site contours with sunny promenade galleries off which living, study, home theatre and bedroom spaces open.

The forms of the house respond to the natural environment character with turf roofs partly burying the house into the land.  Principle rooms and galleries admit copious sun from north facing glazing with extensive views and outlook to the south. Sheltered courtyards and terraces provide generous linkages to the site between the major interior spaces.

Heated polished concrete floors, white painted off the boxing concrete walls and natural timbers and ceramics provide dramatic interiors for paintings, sculptures and personal expression of the clients.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Moller Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

House at Pounui Ridge

This house on Pounui Ridge in the South Wairarapa curves along the hillside site contours with sunny promenade galleries off which living, study, home theatre and bedroom spaces open.

The forms of the house respond to the natural environment character with turf roofs partly burying the house into the land.  Principle rooms and galleries admit copious sun from north facing glazing with extensive views and outlook to the south. Sheltered courtyards and terraces provide generous linkages to the site between the major interior spaces.

Heated polished concrete floors, white painted off the boxing concrete walls and natural timbers and ceramics provide dramatic interiors for paintings, sculptures and personal expression of the clients.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Moller Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

House at Pounui Ridge

This house on Pounui Ridge in the South Wairarapa curves along the hillside site contours with sunny promenade galleries off which living, study, home theatre and bedroom spaces open.

The forms of the house respond to the natural environment character with turf roofs partly burying the house into the land.  Principle rooms and galleries admit copious sun from north facing glazing with extensive views and outlook to the south. Sheltered courtyards and terraces provide generous linkages to the site between the major interior spaces.

Heated polished concrete floors, white painted off the boxing concrete walls and natural timbers and ceramics provide dramatic interiors for paintings, sculptures and personal expression of the clients.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging