House for Kayakers - Arthouse Architects | ArchiPro

House for Kayakers

Website

Designed to replace an existing house on this site overlooking Tahunanui this new family house sits into the sloping site providing carport and 4 car garaging, kayak storage and a workshop at ground floor level.

The entry is discretely sheltered behind a double height wall with a full height slot window offering privacy from the street and protection from the wind. A mix of longrun iron, precast concrete panels and cedar cladding provide a strong mix of colour, texture and depth to the facades.

Internally an angled floor plan maximises the sun and views and provides connection to the flat, sheltered lawn. The double height stair void with skylight array above provides light into the centre of the house and a connection pivot between the living and sleeping wings.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Arthouse Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

House for Kayakers

Designed to replace an existing house on this site overlooking Tahunanui this new family house sits into the sloping site providing carport and 4 car garaging, kayak storage and a workshop at ground floor level.

The entry is discretely sheltered behind a double height wall with a full height slot window offering privacy from the street and protection from the wind. A mix of longrun iron, precast concrete panels and cedar cladding provide a strong mix of colour, texture and depth to the facades.

Internally an angled floor plan maximises the sun and views and provides connection to the flat, sheltered lawn. The double height stair void with skylight array above provides light into the centre of the house and a connection pivot between the living and sleeping wings.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Arthouse Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

House for Kayakers

Designed to replace an existing house on this site overlooking Tahunanui this new family house sits into the sloping site providing carport and 4 car garaging, kayak storage and a workshop at ground floor level.

The entry is discretely sheltered behind a double height wall with a full height slot window offering privacy from the street and protection from the wind. A mix of longrun iron, precast concrete panels and cedar cladding provide a strong mix of colour, texture and depth to the facades.

Internally an angled floor plan maximises the sun and views and provides connection to the flat, sheltered lawn. The double height stair void with skylight array above provides light into the centre of the house and a connection pivot between the living and sleeping wings.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging