Lake House

Website

This Waimauku home draws inspiration from the truffle plantation on which it is situated, using cedar screens, colonnades, balustrades and deep cedar-finned mullions to emulate the shifting vertical lines of the rows oak trees from which the truffles are produced. The palette of colours and materials reflect the natural earthiness of the truffles themselves. This motif proved irresistible - the unearthed rare object, the luxurious content within the ruddy exterior. The materials are natural, durable and used in a sophisticated manner.

The idea was to experiment with a box pavilion type design, moving away from the typical minimalist approach by creating a sense of freedom in plan and elevation and setting up layers between the interior and exterior to provide a sense of enclosure and protection, almost as if one is standing just within a tree line at the edge of a forest. The copper cladding provides a 'hard-shell' and weathers with age whilst the heavily textured natural stone pillars anchor the scheme to the site.

The house has a 358m² footprint on a 9ha property, and the total project cost was 2.1 million.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Show more categories!

Professionals used on this project

Also from LTD Architectural Design Studio

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Lake House

This Waimauku home draws inspiration from the truffle plantation on which it is situated, using cedar screens, colonnades, balustrades and deep cedar-finned mullions to emulate the shifting vertical lines of the rows oak trees from which the truffles are produced. The palette of colours and materials reflect the natural earthiness of the truffles themselves. This motif proved irresistible - the unearthed rare object, the luxurious content within the ruddy exterior. The materials are natural, durable and used in a sophisticated manner.

The idea was to experiment with a box pavilion type design, moving away from the typical minimalist approach by creating a sense of freedom in plan and elevation and setting up layers between the interior and exterior to provide a sense of enclosure and protection, almost as if one is standing just within a tree line at the edge of a forest. The copper cladding provides a 'hard-shell' and weathers with age whilst the heavily textured natural stone pillars anchor the scheme to the site.

The house has a 358m² footprint on a 9ha property, and the total project cost was 2.1 million.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Show more categories!

Professionals used on this project

Also from LTD Architectural Design Studio

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Lake House

This Waimauku home draws inspiration from the truffle plantation on which it is situated, using cedar screens, colonnades, balustrades and deep cedar-finned mullions to emulate the shifting vertical lines of the rows oak trees from which the truffles are produced. The palette of colours and materials reflect the natural earthiness of the truffles themselves. This motif proved irresistible - the unearthed rare object, the luxurious content within the ruddy exterior. The materials are natural, durable and used in a sophisticated manner.

The idea was to experiment with a box pavilion type design, moving away from the typical minimalist approach by creating a sense of freedom in plan and elevation and setting up layers between the interior and exterior to provide a sense of enclosure and protection, almost as if one is standing just within a tree line at the edge of a forest. The copper cladding provides a 'hard-shell' and weathers with age whilst the heavily textured natural stone pillars anchor the scheme to the site.

The house has a 358m² footprint on a 9ha property, and the total project cost was 2.1 million.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen