Mayne Wetherell - GHDWoodhead creativespaces | ArchiPro

Mayne Wetherell

When law firm Mayne Wetherell moved their offices from their current CBD location, to embrace the informality within the vibrant innovative Wynyard Quarter, partnering with Creative Spaces was a natural fit.

Mayne Wetherell, are a specialist law firm, who are recognised market leaders in corporate and finance law.

Their brief was to create a space that showed comfort and quality without being too formal, a refined residential aesthetic rather than a traditional corporate approach. Having already adopted open plan workspaces to create a non-hierarchical, open and supportive environment, the new focus was to create a flexible workspace for clients and staff to enjoy. Being a legal practice that operates in the financial sector, acoustic privacy for client meeting rooms and confidentiality in the workplace was crucial.

Mayne Wetherell is a deliberately young practice and their focus on nurturing young talent shows through in the innovative workplace design. Arriving on the floor, an electronic concierge welcomes all guests in lieu of a traditional reception. A variety of meeting and quiet spaces with bespoke furnishings surround the sophisticated, highly detailed waiting area. Feature timber panelling on curved walls lead to the hub of the fitout, the stunning breakout space with panoramic views across Auckland harbour.

The flexible work environment encourages learning and sharing of ideas, where juniors can be directly mentored by senior staff. Fixed height shared work benches with slide on screen dividers, or individual sit to stand workdesks are provided for staff. The modular design allows workdesks to be easily repositioned along the central storage spine, enabling flexibility to change teams on a project by project basis.

The project palette integrates polished concrete floors, bespoke routed timber panels, black joinery and hardware with neutral blue-grey tones in soft furnishings and custom designed rugs. The overall look is timeless and sophisticated, where the environment captures and enhances the Mayne Wetherell culture.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

All
Projects
Products
Professionals
Articles

When law firm Mayne Wetherell moved their offices from their current CBD location, to embrace the informality within the vibrant innovative Wynyard Quarter, partnering with Creative Spaces was a natural fit.

Mayne Wetherell, are a specialist law firm, who are recognised market leaders in corporate and finance law.

Their brief was to create a space that showed comfort and quality without being too formal, a refined residential aesthetic rather than a traditional corporate approach. Having already adopted open plan workspaces to create a non-hierarchical, open and supportive environment, the new focus was to create a flexible workspace for clients and staff to enjoy. Being a legal practice that operates in the financial sector, acoustic privacy for client meeting rooms and confidentiality in the workplace was crucial.

Mayne Wetherell is a deliberately young practice and their focus on nurturing young talent shows through in the innovative workplace design. Arriving on the floor, an electronic concierge welcomes all guests in lieu of a traditional reception. A variety of meeting and quiet spaces with bespoke furnishings surround the sophisticated, highly detailed waiting area. Feature timber panelling on curved walls lead to the hub of the fitout, the stunning breakout space with panoramic views across Auckland harbour.

The flexible work environment encourages learning and sharing of ideas, where juniors can be directly mentored by senior staff. Fixed height shared work benches with slide on screen dividers, or individual sit to stand workdesks are provided for staff. The modular design allows workdesks to be easily repositioned along the central storage spine, enabling flexibility to change teams on a project by project basis.

The project palette integrates polished concrete floors, bespoke routed timber panels, black joinery and hardware with neutral blue-grey tones in soft furnishings and custom designed rugs. The overall look is timeless and sophisticated, where the environment captures and enhances the Mayne Wetherell culture.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

All
Projects
Products
Professionals
Articles

When law firm Mayne Wetherell moved their offices from their current CBD location, to embrace the informality within the vibrant innovative Wynyard Quarter, partnering with Creative Spaces was a natural fit.

Mayne Wetherell, are a specialist law firm, who are recognised market leaders in corporate and finance law.

Their brief was to create a space that showed comfort and quality without being too formal, a refined residential aesthetic rather than a traditional corporate approach. Having already adopted open plan workspaces to create a non-hierarchical, open and supportive environment, the new focus was to create a flexible workspace for clients and staff to enjoy. Being a legal practice that operates in the financial sector, acoustic privacy for client meeting rooms and confidentiality in the workplace was crucial.

Mayne Wetherell is a deliberately young practice and their focus on nurturing young talent shows through in the innovative workplace design. Arriving on the floor, an electronic concierge welcomes all guests in lieu of a traditional reception. A variety of meeting and quiet spaces with bespoke furnishings surround the sophisticated, highly detailed waiting area. Feature timber panelling on curved walls lead to the hub of the fitout, the stunning breakout space with panoramic views across Auckland harbour.

The flexible work environment encourages learning and sharing of ideas, where juniors can be directly mentored by senior staff. Fixed height shared work benches with slide on screen dividers, or individual sit to stand workdesks are provided for staff. The modular design allows workdesks to be easily repositioned along the central storage spine, enabling flexibility to change teams on a project by project basis.

The project palette integrates polished concrete floors, bespoke routed timber panels, black joinery and hardware with neutral blue-grey tones in soft furnishings and custom designed rugs. The overall look is timeless and sophisticated, where the environment captures and enhances the Mayne Wetherell culture.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project