Point House

Website

The house naturally takes advantage of views immediately east to what was known by locals as the "Waka superhighway" of Auckland, a historic motorway for canoes that would enable travel between the Manukau and Waitamata harbours. 

Following an "L" shape plan and enclosing a courtyard protected from the sun and winds as well as the public view from the adjacent park, the house is orientated with a pavilion for living areas to the north and bedrooms facing east to a lawn and inner garden.  

Anchored by precast textured concrete panel walls with a dark oxide colour, drifting pavilion roof form glides above the cedar and concrete walls and a distinguished entry narrows to a forced perspective entry.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from RB Studio

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Point House

The house naturally takes advantage of views immediately east to what was known by locals as the "Waka superhighway" of Auckland, a historic motorway for canoes that would enable travel between the Manukau and Waitamata harbours. 

Following an "L" shape plan and enclosing a courtyard protected from the sun and winds as well as the public view from the adjacent park, the house is orientated with a pavilion for living areas to the north and bedrooms facing east to a lawn and inner garden.  

Anchored by precast textured concrete panel walls with a dark oxide colour, drifting pavilion roof form glides above the cedar and concrete walls and a distinguished entry narrows to a forced perspective entry.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from RB Studio

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Point House

The house naturally takes advantage of views immediately east to what was known by locals as the "Waka superhighway" of Auckland, a historic motorway for canoes that would enable travel between the Manukau and Waitamata harbours. 

Following an "L" shape plan and enclosing a courtyard protected from the sun and winds as well as the public view from the adjacent park, the house is orientated with a pavilion for living areas to the north and bedrooms facing east to a lawn and inner garden.  

Anchored by precast textured concrete panel walls with a dark oxide colour, drifting pavilion roof form glides above the cedar and concrete walls and a distinguished entry narrows to a forced perspective entry.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen