Sandspit Bathroom

Website

The essence of this renovated master ensuite can be summed up in two words – 'elegance' and 'simplicity'. And the basic forms of a rectangle, a square and an oval provided the inspiration.
The focal point is a custom-designed timber vanity that emulates a simple table. The asymmetrical drawer was designed with the left side open to create a sense of space and to show off the feature rectangle tile that runs from the doorway across the horizontal plane of the floor and up the adjacent vertical wall. This has the effect of drawing your eye in and up, opening the space without protruding into or overpowering the room.
The elliptical basin and elegant tapware were chosen to enhance the asymmetrical form, making a statement piece on top of the table.
A large walk-in shower was designed to one side of the bathroom, with a single glass panel dividing the shower from the rest of the room. This adds to the uncluttered feel and increases the sense of space and openness.
The toilet was placed behind the door in such a way that it isn't the first thing you see when you enter the room.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Show more categories!

Professionals used on this project

Also from Celia Visser Design

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Sandspit Bathroom

The essence of this renovated master ensuite can be summed up in two words – 'elegance' and 'simplicity'. And the basic forms of a rectangle, a square and an oval provided the inspiration.
The focal point is a custom-designed timber vanity that emulates a simple table. The asymmetrical drawer was designed with the left side open to create a sense of space and to show off the feature rectangle tile that runs from the doorway across the horizontal plane of the floor and up the adjacent vertical wall. This has the effect of drawing your eye in and up, opening the space without protruding into or overpowering the room.
The elliptical basin and elegant tapware were chosen to enhance the asymmetrical form, making a statement piece on top of the table.
A large walk-in shower was designed to one side of the bathroom, with a single glass panel dividing the shower from the rest of the room. This adds to the uncluttered feel and increases the sense of space and openness.
The toilet was placed behind the door in such a way that it isn't the first thing you see when you enter the room.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Show more categories!

Professionals used on this project

Also from Celia Visser Design

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Sandspit Bathroom

The essence of this renovated master ensuite can be summed up in two words – 'elegance' and 'simplicity'. And the basic forms of a rectangle, a square and an oval provided the inspiration.
The focal point is a custom-designed timber vanity that emulates a simple table. The asymmetrical drawer was designed with the left side open to create a sense of space and to show off the feature rectangle tile that runs from the doorway across the horizontal plane of the floor and up the adjacent vertical wall. This has the effect of drawing your eye in and up, opening the space without protruding into or overpowering the room.
The elliptical basin and elegant tapware were chosen to enhance the asymmetrical form, making a statement piece on top of the table.
A large walk-in shower was designed to one side of the bathroom, with a single glass panel dividing the shower from the rest of the room. This adds to the uncluttered feel and increases the sense of space and openness.
The toilet was placed behind the door in such a way that it isn't the first thing you see when you enter the room.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen