Seatoun Heights House

Website

The house sits on a steep site above Seatoun Heights Road and was tailored to the site, to fit within budget and the WCC building envelope. The owners were attracted to the property because of the spectacular views and being amongst the existing established vegetation.
The bedroom level is excavated back into the hillside forming a base to the upper, lighter and more open living level. It undulates in and out, allowing light in and views out, giving each bedroom a different character and aspect.

Clad in dark vertical corrugated iron it anchors the form into the site and is intended to develop a relationship with the established trees. The lighter form of the living level above flows across the bedroom level wrapping around an existing small flat area of lawn and garden to the northwest of the house. The floor level steps down towards view and allows views from the lawn, through the house and out to the harbour beyond.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Parsonson Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Seatoun Heights House

The house sits on a steep site above Seatoun Heights Road and was tailored to the site, to fit within budget and the WCC building envelope. The owners were attracted to the property because of the spectacular views and being amongst the existing established vegetation.
The bedroom level is excavated back into the hillside forming a base to the upper, lighter and more open living level. It undulates in and out, allowing light in and views out, giving each bedroom a different character and aspect.

Clad in dark vertical corrugated iron it anchors the form into the site and is intended to develop a relationship with the established trees. The lighter form of the living level above flows across the bedroom level wrapping around an existing small flat area of lawn and garden to the northwest of the house. The floor level steps down towards view and allows views from the lawn, through the house and out to the harbour beyond.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Parsonson Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Seatoun Heights House

The house sits on a steep site above Seatoun Heights Road and was tailored to the site, to fit within budget and the WCC building envelope. The owners were attracted to the property because of the spectacular views and being amongst the existing established vegetation.
The bedroom level is excavated back into the hillside forming a base to the upper, lighter and more open living level. It undulates in and out, allowing light in and views out, giving each bedroom a different character and aspect.

Clad in dark vertical corrugated iron it anchors the form into the site and is intended to develop a relationship with the established trees. The lighter form of the living level above flows across the bedroom level wrapping around an existing small flat area of lawn and garden to the northwest of the house. The floor level steps down towards view and allows views from the lawn, through the house and out to the harbour beyond.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen