St Barnabas Lane House - Sheppard & Rout Architects | ArchiPro

St Barnabas Lane House

This large two-storey family home was designed to sit alongside the Avon river, situated on a private rear site. A timeless palette of natural (Hinuera) stone, zinc, steel, timber and glass was used to create a sizable, but intimately-scaled home.

The main wing of the house runs parallel with the river and accommodates the notable double-height entrance gallery as well as a series of interconnecting living spaces that all flow out onto the terrace through pergolas. Above these sit the home’s four bedrooms and utilitary areas. External timber louvre screens prevent heat build-up within these North-facing spaces. Sitting at an angle to the main house is an indoor pool connected with a double-height sunroom space.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

All
Projects
Products
Professionals
Articles

This large two-storey family home was designed to sit alongside the Avon river, situated on a private rear site. A timeless palette of natural (Hinuera) stone, zinc, steel, timber and glass was used to create a sizable, but intimately-scaled home.

The main wing of the house runs parallel with the river and accommodates the notable double-height entrance gallery as well as a series of interconnecting living spaces that all flow out onto the terrace through pergolas. Above these sit the home’s four bedrooms and utilitary areas. External timber louvre screens prevent heat build-up within these North-facing spaces. Sitting at an angle to the main house is an indoor pool connected with a double-height sunroom space.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

All
Projects
Products
Professionals
Articles

This large two-storey family home was designed to sit alongside the Avon river, situated on a private rear site. A timeless palette of natural (Hinuera) stone, zinc, steel, timber and glass was used to create a sizable, but intimately-scaled home.

The main wing of the house runs parallel with the river and accommodates the notable double-height entrance gallery as well as a series of interconnecting living spaces that all flow out onto the terrace through pergolas. Above these sit the home’s four bedrooms and utilitary areas. External timber louvre screens prevent heat build-up within these North-facing spaces. Sitting at an angle to the main house is an indoor pool connected with a double-height sunroom space.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details