The Loop

Website

Design Architect:  Studio John Irving
Detail Architect: Sayes Jackson Architects

A narrow site, planning restrictions which encourage removable buildings supported on posts and a strong desire to capture expansive views of Waihi beach led to the design of this linear, floating and metal clad dwelling.  The dwelling is articulated along its length via screening elements and steps in the building form which seperate internal program, open bedrooms to private exteriors and bring nature in.

The Loop is a collaborative project on which Sayes Jackson Architects is leading the technical resolve, detailing and articulation of a Studio John Irving design.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Sayes Jackson Architects

Done tagging
Full screen

The Loop

Design Architect:  Studio John Irving
Detail Architect: Sayes Jackson Architects

A narrow site, planning restrictions which encourage removable buildings supported on posts and a strong desire to capture expansive views of Waihi beach led to the design of this linear, floating and metal clad dwelling.  The dwelling is articulated along its length via screening elements and steps in the building form which seperate internal program, open bedrooms to private exteriors and bring nature in.

The Loop is a collaborative project on which Sayes Jackson Architects is leading the technical resolve, detailing and articulation of a Studio John Irving design.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Sayes Jackson Architects

Done tagging
Full screen

The Loop

Design Architect:  Studio John Irving
Detail Architect: Sayes Jackson Architects

A narrow site, planning restrictions which encourage removable buildings supported on posts and a strong desire to capture expansive views of Waihi beach led to the design of this linear, floating and metal clad dwelling.  The dwelling is articulated along its length via screening elements and steps in the building form which seperate internal program, open bedrooms to private exteriors and bring nature in.

The Loop is a collaborative project on which Sayes Jackson Architects is leading the technical resolve, detailing and articulation of a Studio John Irving design.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen