The Peak

Website

The design objective for this luxurious family home that sits in a prominent position, high on Queenstown Hill, was to address and overcome the steep and challenging site whilst maximising solar gain and retaining uninterrupted views out over the lake to the mountains beyond. 

The resulting design of this split-level dwelling of 892m2 is characterised by a long, narrow form that hugs the natural contours of the land and is partly embedded into the hillside. 

Although not specific on their expectations for the external appearance of this dwelling, this client had a very clear vision of the internal spatial requirements for their home. These included six generous bedrooms (including ensuites and a self-contained suite), a four-car garage, wine cellar, two bars, a feature ‘floating’ staircase, lift, billiard room, rumpus room, and extensive indoor and outdoor living areas. This ‘wish list’ very much shaped the appearance of the building as a series of narrow layers that emerge from the ground. 

The external appearance of this building is characterised by schist, off-the-form concrete and Alucobond panel cladding, as well as anodised aluminium joinery and recessed and frameless glass sections. Two large feature stone chimneys further distinguish the exterior of this home.  

    

Project Specification:

Location: Pinnacle Place, Queenstown Hill

Floor Area: 890m2 GFA plus 700m2 of external terraces

Build Duration: 18 months (excluding bulk earthworks)

Completion Date: April 2016

 

Consultant Team:

Main Contractor, Project & Construction Management: Triple Star 

Architect: Mason & Wales

Engineer: Holmes Consulting Group

Interior Designer: Di Henshall Interiors

 

Awards:

RMB Lifestyle Award Winner, Bathroom, 2017

RMB Lifestyle Award Winner, Outdoor Living, 2017

RMB Gold Award, 2017

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Show more categories!

Also from Triple Star Management

Done tagging
Full screen

The Peak

The design objective for this luxurious family home that sits in a prominent position, high on Queenstown Hill, was to address and overcome the steep and challenging site whilst maximising solar gain and retaining uninterrupted views out over the lake to the mountains beyond. 

The resulting design of this split-level dwelling of 892m2 is characterised by a long, narrow form that hugs the natural contours of the land and is partly embedded into the hillside. 

Although not specific on their expectations for the external appearance of this dwelling, this client had a very clear vision of the internal spatial requirements for their home. These included six generous bedrooms (including ensuites and a self-contained suite), a four-car garage, wine cellar, two bars, a feature ‘floating’ staircase, lift, billiard room, rumpus room, and extensive indoor and outdoor living areas. This ‘wish list’ very much shaped the appearance of the building as a series of narrow layers that emerge from the ground. 

The external appearance of this building is characterised by schist, off-the-form concrete and Alucobond panel cladding, as well as anodised aluminium joinery and recessed and frameless glass sections. Two large feature stone chimneys further distinguish the exterior of this home.  

    

Project Specification:

Location: Pinnacle Place, Queenstown Hill

Floor Area: 890m2 GFA plus 700m2 of external terraces

Build Duration: 18 months (excluding bulk earthworks)

Completion Date: April 2016

 

Consultant Team:

Main Contractor, Project & Construction Management: Triple Star 

Architect: Mason & Wales

Engineer: Holmes Consulting Group

Interior Designer: Di Henshall Interiors

 

Awards:

RMB Lifestyle Award Winner, Bathroom, 2017

RMB Lifestyle Award Winner, Outdoor Living, 2017

RMB Gold Award, 2017

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Show more categories!

Also from Triple Star Management

Done tagging
Full screen

The Peak

The design objective for this luxurious family home that sits in a prominent position, high on Queenstown Hill, was to address and overcome the steep and challenging site whilst maximising solar gain and retaining uninterrupted views out over the lake to the mountains beyond. 

The resulting design of this split-level dwelling of 892m2 is characterised by a long, narrow form that hugs the natural contours of the land and is partly embedded into the hillside. 

Although not specific on their expectations for the external appearance of this dwelling, this client had a very clear vision of the internal spatial requirements for their home. These included six generous bedrooms (including ensuites and a self-contained suite), a four-car garage, wine cellar, two bars, a feature ‘floating’ staircase, lift, billiard room, rumpus room, and extensive indoor and outdoor living areas. This ‘wish list’ very much shaped the appearance of the building as a series of narrow layers that emerge from the ground. 

The external appearance of this building is characterised by schist, off-the-form concrete and Alucobond panel cladding, as well as anodised aluminium joinery and recessed and frameless glass sections. Two large feature stone chimneys further distinguish the exterior of this home.  

    

Project Specification:

Location: Pinnacle Place, Queenstown Hill

Floor Area: 890m2 GFA plus 700m2 of external terraces

Build Duration: 18 months (excluding bulk earthworks)

Completion Date: April 2016

 

Consultant Team:

Main Contractor, Project & Construction Management: Triple Star 

Architect: Mason & Wales

Engineer: Holmes Consulting Group

Interior Designer: Di Henshall Interiors

 

Awards:

RMB Lifestyle Award Winner, Bathroom, 2017

RMB Lifestyle Award Winner, Outdoor Living, 2017

RMB Gold Award, 2017

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen