Twin Peaks

Website

​Twin Peaks is a semi-detached infill project for a compact (sub)urban site. The design responds to the contextual gable craftsman cottages of the street, within a restrictive planning envelope. The spatial arrangement maximises living across three floors, connecting all stories through an open central core and roof terrace. The general assembly is a highly sustainable panelised prefabrication method, based on CLT cassette floor wall and roof structure. The building is clad in with the Adodo thermally modified timber cladding system.

 

Type: New Multi-Unit Housing

Client: Private

Team: Hamish Shaw, Andrea Burgos, Aggy Jeon, Christine Knitel 

Size: 450m²

Location: Christchurch

Status: Concept

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Hamish Shaw Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Twin Peaks

​Twin Peaks is a semi-detached infill project for a compact (sub)urban site. The design responds to the contextual gable craftsman cottages of the street, within a restrictive planning envelope. The spatial arrangement maximises living across three floors, connecting all stories through an open central core and roof terrace. The general assembly is a highly sustainable panelised prefabrication method, based on CLT cassette floor wall and roof structure. The building is clad in with the Adodo thermally modified timber cladding system.

 

Type: New Multi-Unit Housing

Client: Private

Team: Hamish Shaw, Andrea Burgos, Aggy Jeon, Christine Knitel 

Size: 450m²

Location: Christchurch

Status: Concept

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Hamish Shaw Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Twin Peaks

​Twin Peaks is a semi-detached infill project for a compact (sub)urban site. The design responds to the contextual gable craftsman cottages of the street, within a restrictive planning envelope. The spatial arrangement maximises living across three floors, connecting all stories through an open central core and roof terrace. The general assembly is a highly sustainable panelised prefabrication method, based on CLT cassette floor wall and roof structure. The building is clad in with the Adodo thermally modified timber cladding system.

 

Type: New Multi-Unit Housing

Client: Private

Team: Hamish Shaw, Andrea Burgos, Aggy Jeon, Christine Knitel 

Size: 450m²

Location: Christchurch

Status: Concept

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen