Vintage Luxe

Website

Interior architectural improvements, including reassignment of spaces without tearing down walls, enabled hosting large parties within this traditional city residence.   The entry hall is now furnished like a room.  With pocket doors to the library and living room on either side, the three spaces can open up to create one expansive entertaining area, with French doors to the Conservatory beyond.

The former dining room had the only working fireplace on the main level.  Reinvented as a cozy library, metallic finishes on walls and curved ceiling now reflect firelight. A new window was matched to the French doors leading to the conservatory, adding light and symmetry around the fireplace. A new window seat in the living room's bowed alcove echoes original curved glass windows. Metallic alcove wall matches the library, while the main walls are finished in a pale celery strié.  Custom zebrawood cabinet hides the television.  Tharp scaled up a LANDSAT 7 satellite image evocative of gems and minerals to create Earth Jewel above the sofa, which inspired the room's saturated hues.

Grasscloth wallpaper complements stripped oak paneling in the Entry Hall.  A bold runner defines the staircase leading up past original stained glass windows.  Paintings are by Lisa Tharp and Aisyah Ang.  Once overgrown with plants, the English conservatory now provides flexible entertaining space.   Clients seat 30 guests for dinner parties under the stars by rearranging the lightweight stick wicker seating and adding banquet tables + chairs.

The interior dining room for six is intimate for daily enjoyment. Its "yacht meets club room" vibe pays subtle homage to clients' love of sailing. Walls and window cornice are upholstered in darkest navy wool.  Custom light evokes a ship stack. Anchored by a silk carpet, the sitting area upstairs carries a few of the jewel tones from below.  A soft landing in the guest bedroom invites weary travelers to relax and stay awhile. Keepsake boxes display souvenirs collected on far-flung adventures. 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Lisa Tharp

Done tagging
Full screen

Vintage Luxe

Interior architectural improvements, including reassignment of spaces without tearing down walls, enabled hosting large parties within this traditional city residence.   The entry hall is now furnished like a room.  With pocket doors to the library and living room on either side, the three spaces can open up to create one expansive entertaining area, with French doors to the Conservatory beyond.

The former dining room had the only working fireplace on the main level.  Reinvented as a cozy library, metallic finishes on walls and curved ceiling now reflect firelight. A new window was matched to the French doors leading to the conservatory, adding light and symmetry around the fireplace. A new window seat in the living room's bowed alcove echoes original curved glass windows. Metallic alcove wall matches the library, while the main walls are finished in a pale celery strié.  Custom zebrawood cabinet hides the television.  Tharp scaled up a LANDSAT 7 satellite image evocative of gems and minerals to create Earth Jewel above the sofa, which inspired the room's saturated hues.

Grasscloth wallpaper complements stripped oak paneling in the Entry Hall.  A bold runner defines the staircase leading up past original stained glass windows.  Paintings are by Lisa Tharp and Aisyah Ang.  Once overgrown with plants, the English conservatory now provides flexible entertaining space.   Clients seat 30 guests for dinner parties under the stars by rearranging the lightweight stick wicker seating and adding banquet tables + chairs.

The interior dining room for six is intimate for daily enjoyment. Its "yacht meets club room" vibe pays subtle homage to clients' love of sailing. Walls and window cornice are upholstered in darkest navy wool.  Custom light evokes a ship stack. Anchored by a silk carpet, the sitting area upstairs carries a few of the jewel tones from below.  A soft landing in the guest bedroom invites weary travelers to relax and stay awhile. Keepsake boxes display souvenirs collected on far-flung adventures. 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Lisa Tharp

Done tagging
Full screen

Vintage Luxe

Interior architectural improvements, including reassignment of spaces without tearing down walls, enabled hosting large parties within this traditional city residence.   The entry hall is now furnished like a room.  With pocket doors to the library and living room on either side, the three spaces can open up to create one expansive entertaining area, with French doors to the Conservatory beyond.

The former dining room had the only working fireplace on the main level.  Reinvented as a cozy library, metallic finishes on walls and curved ceiling now reflect firelight. A new window was matched to the French doors leading to the conservatory, adding light and symmetry around the fireplace. A new window seat in the living room's bowed alcove echoes original curved glass windows. Metallic alcove wall matches the library, while the main walls are finished in a pale celery strié.  Custom zebrawood cabinet hides the television.  Tharp scaled up a LANDSAT 7 satellite image evocative of gems and minerals to create Earth Jewel above the sofa, which inspired the room's saturated hues.

Grasscloth wallpaper complements stripped oak paneling in the Entry Hall.  A bold runner defines the staircase leading up past original stained glass windows.  Paintings are by Lisa Tharp and Aisyah Ang.  Once overgrown with plants, the English conservatory now provides flexible entertaining space.   Clients seat 30 guests for dinner parties under the stars by rearranging the lightweight stick wicker seating and adding banquet tables + chairs.

The interior dining room for six is intimate for daily enjoyment. Its "yacht meets club room" vibe pays subtle homage to clients' love of sailing. Walls and window cornice are upholstered in darkest navy wool.  Custom light evokes a ship stack. Anchored by a silk carpet, the sitting area upstairs carries a few of the jewel tones from below.  A soft landing in the guest bedroom invites weary travelers to relax and stay awhile. Keepsake boxes display souvenirs collected on far-flung adventures. 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen