Coastal House - Tennent Brown Architects | ArchiPro

Coastal House

Website

The brief called for three bedrooms to accommodate guests, a pool and a large workshop garage for their boat. They sought a house in timber using wood from a family member's land and incorporating sustainable principles. The building is two distinct shed like forms lifted from a rural vernacular on the brow of the hill. The higher pavilion to the cliff edge houses the living spaces and the main bedroom. The second pavilion houses the guest rooms and extensive garage. This rural typology is continued through the interior using steel, concrete and timber finishes and a large steel encased fireplace and TV unit for a more industrial look.

AWARDS

  • 2009 NZIA Branch Award
Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Tennent Brown Architects

Done tagging
Full screen
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Coastal House

The brief called for three bedrooms to accommodate guests, a pool and a large workshop garage for their boat. They sought a house in timber using wood from a family member's land and incorporating sustainable principles. The building is two distinct shed like forms lifted from a rural vernacular on the brow of the hill. The higher pavilion to the cliff edge houses the living spaces and the main bedroom. The second pavilion houses the guest rooms and extensive garage. This rural typology is continued through the interior using steel, concrete and timber finishes and a large steel encased fireplace and TV unit for a more industrial look.

AWARDS

  • 2009 NZIA Branch Award
Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Tennent Brown Architects

Done tagging
Full screen
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Coastal House

The brief called for three bedrooms to accommodate guests, a pool and a large workshop garage for their boat. They sought a house in timber using wood from a family member's land and incorporating sustainable principles. The building is two distinct shed like forms lifted from a rural vernacular on the brow of the hill. The higher pavilion to the cliff edge houses the living spaces and the main bedroom. The second pavilion houses the guest rooms and extensive garage. This rural typology is continued through the interior using steel, concrete and timber finishes and a large steel encased fireplace and TV unit for a more industrial look.

AWARDS

  • 2009 NZIA Branch Award
Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen