Epsom Childrens Bathroom

Website

The purpose of the renovation of this bathroom was to convert a dedicated ensuite into shared bathroom that a brother and sister could both use. My clients wanted their new bathroom to have a traditional feel, with a mixture of old and new, to give a sense of authenticity and history.

One of the biggest challenges was that this bathroom is located above a stairwell, so some of the floor had to be raised to allow for the ceiling below. This raised area has been ‘hidden’ within two storage cabinets (One accessed from the bathroom, the other from the boy’s bedroom). This deep, tall storage will accommodate each child’s needs, as they grow older.

A new doorway was created off the hallway to allow both children access to the bathroom. The original bathroom had only a shower, but no bath. The new design has both. Having the bathtub and vanity on legs, and making the shower stall completely frameless gives the room a sense of space.

The room has both a masculine and feminine look. The colour palette (navy, grey and white) is very masculine, but this is softened by the brass tapware and curvaceous forms of the vanity and fittings, to give the room a more feminine touch. The original frosted panels in the windows were changed to textured panels below and clear above.

The fantail decal was chosen to give this bathroom a fun childlike spin, but it can easily be peeled off, as the children get older.  

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Du Bois Design traditional childrens bathroom in Epsom
Designed by Natalie Du Bois and Photo by Kallan Mac Leod
Designed by Natalie Du Bois photo by Kallan Mac Leod
Designed by Natalie Du Bois and Photo taken by Kallan Mac Leod
Designed by Natalie Du Bois and photo by Kallan Mac Leod
Designed by Natalie Du Bois and Photo by Kallan Mac Leod

Professionals used on this project

Also from Du Bois Design Ltd

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Epsom Childrens Bathroom

The purpose of the renovation of this bathroom was to convert a dedicated ensuite into shared bathroom that a brother and sister could both use. My clients wanted their new bathroom to have a traditional feel, with a mixture of old and new, to give a sense of authenticity and history.

One of the biggest challenges was that this bathroom is located above a stairwell, so some of the floor had to be raised to allow for the ceiling below. This raised area has been ‘hidden’ within two storage cabinets (One accessed from the bathroom, the other from the boy’s bedroom). This deep, tall storage will accommodate each child’s needs, as they grow older.

A new doorway was created off the hallway to allow both children access to the bathroom. The original bathroom had only a shower, but no bath. The new design has both. Having the bathtub and vanity on legs, and making the shower stall completely frameless gives the room a sense of space.

The room has both a masculine and feminine look. The colour palette (navy, grey and white) is very masculine, but this is softened by the brass tapware and curvaceous forms of the vanity and fittings, to give the room a more feminine touch. The original frosted panels in the windows were changed to textured panels below and clear above.

The fantail decal was chosen to give this bathroom a fun childlike spin, but it can easily be peeled off, as the children get older.  

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Du Bois Design traditional childrens bathroom in Epsom
Designed by Natalie Du Bois and Photo by Kallan Mac Leod
Designed by Natalie Du Bois photo by Kallan Mac Leod
Designed by Natalie Du Bois and Photo taken by Kallan Mac Leod
Designed by Natalie Du Bois and photo by Kallan Mac Leod
Designed by Natalie Du Bois and Photo by Kallan Mac Leod

Professionals used on this project

Also from Du Bois Design Ltd

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Epsom Childrens Bathroom

The purpose of the renovation of this bathroom was to convert a dedicated ensuite into shared bathroom that a brother and sister could both use. My clients wanted their new bathroom to have a traditional feel, with a mixture of old and new, to give a sense of authenticity and history.

One of the biggest challenges was that this bathroom is located above a stairwell, so some of the floor had to be raised to allow for the ceiling below. This raised area has been ‘hidden’ within two storage cabinets (One accessed from the bathroom, the other from the boy’s bedroom). This deep, tall storage will accommodate each child’s needs, as they grow older.

A new doorway was created off the hallway to allow both children access to the bathroom. The original bathroom had only a shower, but no bath. The new design has both. Having the bathtub and vanity on legs, and making the shower stall completely frameless gives the room a sense of space.

The room has both a masculine and feminine look. The colour palette (navy, grey and white) is very masculine, but this is softened by the brass tapware and curvaceous forms of the vanity and fittings, to give the room a more feminine touch. The original frosted panels in the windows were changed to textured panels below and clear above.

The fantail decal was chosen to give this bathroom a fun childlike spin, but it can easily be peeled off, as the children get older.  

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Du Bois Design traditional childrens bathroom in Epsom
Designed by Natalie Du Bois and Photo by Kallan Mac Leod
Designed by Natalie Du Bois photo by Kallan Mac Leod
Designed by Natalie Du Bois and Photo taken by Kallan Mac Leod
Designed by Natalie Du Bois and photo by Kallan Mac Leod
Designed by Natalie Du Bois and Photo by Kallan Mac Leod

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen