Floating Boxes

Website

Type & GFA - Residential 245m²
Year completed - 2015

The two rooms of the “Floating Boxes” house which appear to hover about half a meter off the lawn are traffic stopping – well almost.

“The feeling is one of being on an elevated balcony, extending out to meet the view.” There’s been considerable effort to perfectly align the floating box bedroom to another view, that of Mount Maunganui in the distance.

The masterful angling walls and the use of recesses to create eaves continue around the house. To the North the glass walls on slightly different angles meet to create a long narrow triangular eave opening to a sunny deck. The effect is subtly simple – space sculptured in origami-like folds.

The cleverly angled geometry of the house is set up by separating the house into 2 wings – a living space and the other for sleeping. Separation is achieved by a glass-sided hallway which creates a courtyard space between the two wings.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Show more categories!

Professionals used on this project

Also from Noel Jessop Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Floating Boxes

Type & GFA - Residential 245m²
Year completed - 2015

The two rooms of the “Floating Boxes” house which appear to hover about half a meter off the lawn are traffic stopping – well almost.

“The feeling is one of being on an elevated balcony, extending out to meet the view.” There’s been considerable effort to perfectly align the floating box bedroom to another view, that of Mount Maunganui in the distance.

The masterful angling walls and the use of recesses to create eaves continue around the house. To the North the glass walls on slightly different angles meet to create a long narrow triangular eave opening to a sunny deck. The effect is subtly simple – space sculptured in origami-like folds.

The cleverly angled geometry of the house is set up by separating the house into 2 wings – a living space and the other for sleeping. Separation is achieved by a glass-sided hallway which creates a courtyard space between the two wings.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Show more categories!

Professionals used on this project

Also from Noel Jessop Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Floating Boxes

Type & GFA - Residential 245m²
Year completed - 2015

The two rooms of the “Floating Boxes” house which appear to hover about half a meter off the lawn are traffic stopping – well almost.

“The feeling is one of being on an elevated balcony, extending out to meet the view.” There’s been considerable effort to perfectly align the floating box bedroom to another view, that of Mount Maunganui in the distance.

The masterful angling walls and the use of recesses to create eaves continue around the house. To the North the glass walls on slightly different angles meet to create a long narrow triangular eave opening to a sunny deck. The effect is subtly simple – space sculptured in origami-like folds.

The cleverly angled geometry of the house is set up by separating the house into 2 wings – a living space and the other for sleeping. Separation is achieved by a glass-sided hallway which creates a courtyard space between the two wings.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen