Henderson Police Station

Website

Henderson Police Station is challenging the perceptions of modern law enforcement, with two newly refurbished spaces.  

Incorporating flexible working styles and technology, Whāngaia Ngā Pā Harakeke (“the Whāngaia,” which means “to foster or nourish,” in te re Māori) is a shared space for police, local iwi (tribes), and community organisations to reduce family harm. Inclusive and collaborative, this space reflects the partnerships fostered within, that will protect and serve the local community. 

Timber screens, acoustic features, feature lighting, and a variety of furniture create an agile, open-plan space, where staff have the freedom to choose a workstation that suits their needs. Resene Colour Awards judges have described this project as “cleverly breaking down barriers with colour, bringing the police and the community together in a positive environment where all are welcome.” Allowing for future growth, the staff café has been transformed. 

Natural light streams in and a refreshed outdoor terrace create an informal space to celebrate and relax. This space has become the ‘heart’ of the Henderson Police Station, where staff can meet and connect.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from GHDWoodhead creativespaces

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Henderson Police Station

Henderson Police Station is challenging the perceptions of modern law enforcement, with two newly refurbished spaces.  

Incorporating flexible working styles and technology, Whāngaia Ngā Pā Harakeke (“the Whāngaia,” which means “to foster or nourish,” in te re Māori) is a shared space for police, local iwi (tribes), and community organisations to reduce family harm. Inclusive and collaborative, this space reflects the partnerships fostered within, that will protect and serve the local community. 

Timber screens, acoustic features, feature lighting, and a variety of furniture create an agile, open-plan space, where staff have the freedom to choose a workstation that suits their needs. Resene Colour Awards judges have described this project as “cleverly breaking down barriers with colour, bringing the police and the community together in a positive environment where all are welcome.” Allowing for future growth, the staff café has been transformed. 

Natural light streams in and a refreshed outdoor terrace create an informal space to celebrate and relax. This space has become the ‘heart’ of the Henderson Police Station, where staff can meet and connect.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from GHDWoodhead creativespaces

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Henderson Police Station

Henderson Police Station is challenging the perceptions of modern law enforcement, with two newly refurbished spaces.  

Incorporating flexible working styles and technology, Whāngaia Ngā Pā Harakeke (“the Whāngaia,” which means “to foster or nourish,” in te re Māori) is a shared space for police, local iwi (tribes), and community organisations to reduce family harm. Inclusive and collaborative, this space reflects the partnerships fostered within, that will protect and serve the local community. 

Timber screens, acoustic features, feature lighting, and a variety of furniture create an agile, open-plan space, where staff have the freedom to choose a workstation that suits their needs. Resene Colour Awards judges have described this project as “cleverly breaking down barriers with colour, bringing the police and the community together in a positive environment where all are welcome.” Allowing for future growth, the staff café has been transformed. 

Natural light streams in and a refreshed outdoor terrace create an informal space to celebrate and relax. This space has become the ‘heart’ of the Henderson Police Station, where staff can meet and connect.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen