House in Seatoun - Moller Architects | ArchiPro

House in Seatoun

Website

The house is built into the site on a steeply sloping site in Seatoun, Wellington

The house is designed as a series of steep pitched roof forms clustered around courtyards to maximize view, outlook and sun on a steeply sloping Wellington site. With the potential for severe winds in Wellington, the house is arranged to maximize the sheltered space both internally ad externally while maintaining access to sun trough generous windows and roof skylights.

The interior spaces are designed as a series of discrete but interlocking rooms with the use of an exposed stair with mezzanine spaces overlooking the living rooms below.

The construction of the house is white painted insitu concrete, concrete floors to on grade areas and solid timber floors on Douglas Fir joists to the upper levels, with exposed Douglas Fir timber beams and sarking to ceilings. Exterior doors and windows are rimu frames with cedar sashes. The roof is Longrun corrugated roofing.

The site has been extensively landscaped to marry into the existing hillside vegetation. The house has recently been extensively renovated in keeping with the original design intent by the current owners.

Photography by Simon Devitt

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
View of house from approach
house nestled into the bush
view from site looking towards extensive harbour views
interior living spaces
interior living spaces + dog
kitchen + view
interior living spaces
lost in the bush

Professionals used on this project

Also from Moller Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

House in Seatoun

The house is built into the site on a steeply sloping site in Seatoun, Wellington

The house is designed as a series of steep pitched roof forms clustered around courtyards to maximize view, outlook and sun on a steeply sloping Wellington site. With the potential for severe winds in Wellington, the house is arranged to maximize the sheltered space both internally ad externally while maintaining access to sun trough generous windows and roof skylights.

The interior spaces are designed as a series of discrete but interlocking rooms with the use of an exposed stair with mezzanine spaces overlooking the living rooms below.

The construction of the house is white painted insitu concrete, concrete floors to on grade areas and solid timber floors on Douglas Fir joists to the upper levels, with exposed Douglas Fir timber beams and sarking to ceilings. Exterior doors and windows are rimu frames with cedar sashes. The roof is Longrun corrugated roofing.

The site has been extensively landscaped to marry into the existing hillside vegetation. The house has recently been extensively renovated in keeping with the original design intent by the current owners.

Photography by Simon Devitt

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
View of house from approach
house nestled into the bush
view from site looking towards extensive harbour views
interior living spaces
interior living spaces + dog
kitchen + view
interior living spaces
lost in the bush

Professionals used on this project

Also from Moller Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

House in Seatoun

The house is built into the site on a steeply sloping site in Seatoun, Wellington

The house is designed as a series of steep pitched roof forms clustered around courtyards to maximize view, outlook and sun on a steeply sloping Wellington site. With the potential for severe winds in Wellington, the house is arranged to maximize the sheltered space both internally ad externally while maintaining access to sun trough generous windows and roof skylights.

The interior spaces are designed as a series of discrete but interlocking rooms with the use of an exposed stair with mezzanine spaces overlooking the living rooms below.

The construction of the house is white painted insitu concrete, concrete floors to on grade areas and solid timber floors on Douglas Fir joists to the upper levels, with exposed Douglas Fir timber beams and sarking to ceilings. Exterior doors and windows are rimu frames with cedar sashes. The roof is Longrun corrugated roofing.

The site has been extensively landscaped to marry into the existing hillside vegetation. The house has recently been extensively renovated in keeping with the original design intent by the current owners.

Photography by Simon Devitt

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
View of house from approach
house nestled into the bush
view from site looking towards extensive harbour views
interior living spaces
interior living spaces + dog
kitchen + view
interior living spaces
lost in the bush

Professionals used on this project

Done tagging