Johnston Architects Moeraki - Jamie Cobel Photographer | ArchiPro

Johnston Architects Moeraki

Website

This relatively small house constructed on a site that was known to have geotechnical stability issues, with a tight budget and even tighter construction programme. The project required unique solutions to ensure architectural quality wasn’t sacrificed for basic practicality or sheer expedience.

Constructed on a custom-designed, however cost-effective adjustable perimeter pile system this Moeraki Bach resulted from a pragmatic ‘L’ shaped plan that turns two solid walls into the prevailing winds and allows the living and bedroom spaces to open out onto a sunny sheltered deck with sweeping views of Moeraki Bay.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Jamie Cobel Photographer

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Johnston Architects Moeraki

This relatively small house constructed on a site that was known to have geotechnical stability issues, with a tight budget and even tighter construction programme. The project required unique solutions to ensure architectural quality wasn’t sacrificed for basic practicality or sheer expedience.

Constructed on a custom-designed, however cost-effective adjustable perimeter pile system this Moeraki Bach resulted from a pragmatic ‘L’ shaped plan that turns two solid walls into the prevailing winds and allows the living and bedroom spaces to open out onto a sunny sheltered deck with sweeping views of Moeraki Bay.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Jamie Cobel Photographer

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Johnston Architects Moeraki

This relatively small house constructed on a site that was known to have geotechnical stability issues, with a tight budget and even tighter construction programme. The project required unique solutions to ensure architectural quality wasn’t sacrificed for basic practicality or sheer expedience.

Constructed on a custom-designed, however cost-effective adjustable perimeter pile system this Moeraki Bach resulted from a pragmatic ‘L’ shaped plan that turns two solid walls into the prevailing winds and allows the living and bedroom spaces to open out onto a sunny sheltered deck with sweeping views of Moeraki Bay.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging