Narrowneck

Website

Original Design: Jobst Engl (englarchitecture)
Detailed/Interior Design, Construction Oversight: EA Designer

Cantilevering off a steep, challenging site in Narrow Neck on Auckland’s North Shore, this residence underwent a complete renovation. Virtually rebuilt, the dwelling incorporated a new second storey master suite, dramatically leaning toward the unhindered views of Rangitoto Island.

Aluminium cladding was used to create a visual separation between original and new. Though the entirety of the dwelling underwent a major transformation, the addition represented a bold landmark for the streetscape. Seeking complete privacy from the road and a sheltered courtyard protects the owners, whilst granting a permanent connection to the beautiful volcanic view created certain design challenges. These were overcome through the use of many split levels, each with a unique relationship to its context.

The interior design of this residence included many bespoke displays and cabinets to showcase the owners’ beautiful collection of art of objects. A window seat cantilevering from the sunny North face of the building commands sheltered front row seats to the harbour.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from EA Designer

Done tagging
Full screen

Narrowneck

Original Design: Jobst Engl (englarchitecture)
Detailed/Interior Design, Construction Oversight: EA Designer

Cantilevering off a steep, challenging site in Narrow Neck on Auckland’s North Shore, this residence underwent a complete renovation. Virtually rebuilt, the dwelling incorporated a new second storey master suite, dramatically leaning toward the unhindered views of Rangitoto Island.

Aluminium cladding was used to create a visual separation between original and new. Though the entirety of the dwelling underwent a major transformation, the addition represented a bold landmark for the streetscape. Seeking complete privacy from the road and a sheltered courtyard protects the owners, whilst granting a permanent connection to the beautiful volcanic view created certain design challenges. These were overcome through the use of many split levels, each with a unique relationship to its context.

The interior design of this residence included many bespoke displays and cabinets to showcase the owners’ beautiful collection of art of objects. A window seat cantilevering from the sunny North face of the building commands sheltered front row seats to the harbour.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from EA Designer

Done tagging
Full screen

Narrowneck

Original Design: Jobst Engl (englarchitecture)
Detailed/Interior Design, Construction Oversight: EA Designer

Cantilevering off a steep, challenging site in Narrow Neck on Auckland’s North Shore, this residence underwent a complete renovation. Virtually rebuilt, the dwelling incorporated a new second storey master suite, dramatically leaning toward the unhindered views of Rangitoto Island.

Aluminium cladding was used to create a visual separation between original and new. Though the entirety of the dwelling underwent a major transformation, the addition represented a bold landmark for the streetscape. Seeking complete privacy from the road and a sheltered courtyard protects the owners, whilst granting a permanent connection to the beautiful volcanic view created certain design challenges. These were overcome through the use of many split levels, each with a unique relationship to its context.

The interior design of this residence included many bespoke displays and cabinets to showcase the owners’ beautiful collection of art of objects. A window seat cantilevering from the sunny North face of the building commands sheltered front row seats to the harbour.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen