Paetawa Additions 2007 - Parsonson Architects | ArchiPro

Paetawa Additions 2007

Website

This holiday home was allowed us to explore creating a building of strong architectural character and economy. We have used simple modular construction techniques combined with a very simple form. The plan is a rectangle and is divided into 3 parts, the solid bedroom forms at each end support a floating roof over the living space in between.

This layout allows the living room to face both east to hills and west to the sea. It allows sun into the house throughout the day, for passive solar heating of the concrete slab and creates a sheltered outside space on the east side that still keeps a strong connection to the western sea views.

Awards:

  • NZIA Local Award for Architecture 2010, NZIA Resene Colour Award 2010
Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Parsonson Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Paetawa Additions 2007

This holiday home was allowed us to explore creating a building of strong architectural character and economy. We have used simple modular construction techniques combined with a very simple form. The plan is a rectangle and is divided into 3 parts, the solid bedroom forms at each end support a floating roof over the living space in between.

This layout allows the living room to face both east to hills and west to the sea. It allows sun into the house throughout the day, for passive solar heating of the concrete slab and creates a sheltered outside space on the east side that still keeps a strong connection to the western sea views.

Awards:

  • NZIA Local Award for Architecture 2010, NZIA Resene Colour Award 2010
Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Parsonson Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Paetawa Additions 2007

This holiday home was allowed us to explore creating a building of strong architectural character and economy. We have used simple modular construction techniques combined with a very simple form. The plan is a rectangle and is divided into 3 parts, the solid bedroom forms at each end support a floating roof over the living space in between.

This layout allows the living room to face both east to hills and west to the sea. It allows sun into the house throughout the day, for passive solar heating of the concrete slab and creates a sheltered outside space on the east side that still keeps a strong connection to the western sea views.

Awards:

  • NZIA Local Award for Architecture 2010, NZIA Resene Colour Award 2010
Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging