Ponsonby House

Website

This home in Ponsonby was conceived as a private retreat from the bustling life of an inner city suburb. It reworks the classic Roman idea of arranging the spaces of the house around a tranquil central courtyard set a few paces off the street.

By focusing inwards the house overcomes the typical urban obstacles of a lack of privacy and view. The house consists of two pavilions fronting onto either end of a lap-pool, with a stepping flat roof tying the composition together. This concentrates the activity within the house around a common private outdoor space and suggests that the occupants are participants in a theatrical experience.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Gerrad Hall Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Ponsonby House

This home in Ponsonby was conceived as a private retreat from the bustling life of an inner city suburb. It reworks the classic Roman idea of arranging the spaces of the house around a tranquil central courtyard set a few paces off the street.

By focusing inwards the house overcomes the typical urban obstacles of a lack of privacy and view. The house consists of two pavilions fronting onto either end of a lap-pool, with a stepping flat roof tying the composition together. This concentrates the activity within the house around a common private outdoor space and suggests that the occupants are participants in a theatrical experience.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Gerrad Hall Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Ponsonby House

This home in Ponsonby was conceived as a private retreat from the bustling life of an inner city suburb. It reworks the classic Roman idea of arranging the spaces of the house around a tranquil central courtyard set a few paces off the street.

By focusing inwards the house overcomes the typical urban obstacles of a lack of privacy and view. The house consists of two pavilions fronting onto either end of a lap-pool, with a stepping flat roof tying the composition together. This concentrates the activity within the house around a common private outdoor space and suggests that the occupants are participants in a theatrical experience.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen