St Heliers Kitchen

Website

This contemporary, elegant G-shaped kitchen is a prime example of how to achieve the “Wow” factor while working within an existing footprint. Designed to not only look spectacular but also include clever design elements, the clients enjoy the extra space they required while being a welcome place to gather with family and friends. 

Corian benchtops were specified to deliver seamless corner joins and a smooth work surface.

A beauty of nature itself, the stunning “Cielo” quartzite wall treatment draws the eye into its beautiful rich texture and colours. These colours inspire the kitchen’s aesthetics with contrasting dark & light cabinetry and echos of gold. 

Two dedicated drinks zones were added, one for coffee and the other for evening drinks, for clients who like to entertain.

The bar includes a bar fridge and plenty of space for their wine glasses collection. This extends and enhances the kitchen space and welcomes guests to feel connected pouring drinks yet not imposing on the home-chef's kitchen space. 

Moody cabinetry, darkened glass and smoky mirror backings all add a touch of glamour (Hollywood-sophistication even) to the new bar.  Reflections of the expansive verdent outlook are intentionally captured in the smoky mirror backings.

Clever storage features were integrated throughout the kitchen. Spirits, mixers and glasses are easily accessible beneath the bar. Grass NovaPro drawer runners by Häfele.

Large breadboards and trays are allocated to this narrow pullout utilising Häfele's Grass runners & rails. 

The result of both kitchen and interior designers collaborating on this project, is a lovely coherent use of materials where colours, texture and tone are in perfect balance.  Design The bush reserve provides a tranquil outlook from the kitchen. An easy connection to the deck outside enhances the indoor-outdoor flow from the kitchen.

BEFORE - The clients were keen to modernise and lighten the space while improving storage organisation.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
This contemporary, elegant G-shaped kitchen is a prime example of how to achieve the “Wow” factor while working within an existing footprint. Designed to not only look spectacular but also include clever design elements, the clients enjoy the extra space
In unison with Donna White Interiors, we selected a coherent palette of golden highlights, deep nespresso and champagne hues, for a timeless curated result. The bush reserve provides a tranquil private outlook flowing seemlessly from the kitchen.
Corian benchtops were specified to deliver seamless corner joins and a smooth work surface.
A coffee and drinks zone were added for clients who like to entertain. The bar includes a drinks fridge and plenty of space for their wine glasses collection. This extends and enhances the kitchen space and allows guests to feel connected pouring drinks y
A beauty of nature itself, the stunning “Cielo” quartzite wall treatment draws the eye into its beautiful rich texture and colours. These colours inspire the kitchen’s aesthetics with contrasting dark & light cabinetry and echos of gold. 
Reflections of the expansive verdent outlook are intentionally captured in the smoky mirror backings of the Wine Bar.
Clever storage features were integrated throughout the kitchen. Spirits, mixers and glasses are easily accessible beneath the Bar with full-extension Grass NovaPro drawer runners by Häfele.
Large breadboards and trays are allocated to this narrow pullout utilising Häfele's high Grass runners & rails giving stability.  
The result of both kitchen and interior designers collaborating on this project, is a lovely coherent use of materials where colours, texture and tone are in perfect balance.  Kudos to Donna White Interior Design. 
BEFORE - The clients were keen to modernise and lighten the space while improving storage organisation.

Professionals used on this project

Also from Kitchen Architecture

Done tagging
Full screen

St Heliers Kitchen

This contemporary, elegant G-shaped kitchen is a prime example of how to achieve the “Wow” factor while working within an existing footprint. Designed to not only look spectacular but also include clever design elements, the clients enjoy the extra space they required while being a welcome place to gather with family and friends. 

Corian benchtops were specified to deliver seamless corner joins and a smooth work surface.

A beauty of nature itself, the stunning “Cielo” quartzite wall treatment draws the eye into its beautiful rich texture and colours. These colours inspire the kitchen’s aesthetics with contrasting dark & light cabinetry and echos of gold. 

Two dedicated drinks zones were added, one for coffee and the other for evening drinks, for clients who like to entertain.

The bar includes a bar fridge and plenty of space for their wine glasses collection. This extends and enhances the kitchen space and welcomes guests to feel connected pouring drinks yet not imposing on the home-chef's kitchen space. 

Moody cabinetry, darkened glass and smoky mirror backings all add a touch of glamour (Hollywood-sophistication even) to the new bar.  Reflections of the expansive verdent outlook are intentionally captured in the smoky mirror backings.

Clever storage features were integrated throughout the kitchen. Spirits, mixers and glasses are easily accessible beneath the bar. Grass NovaPro drawer runners by Häfele.

Large breadboards and trays are allocated to this narrow pullout utilising Häfele's Grass runners & rails. 

The result of both kitchen and interior designers collaborating on this project, is a lovely coherent use of materials where colours, texture and tone are in perfect balance.  Design The bush reserve provides a tranquil outlook from the kitchen. An easy connection to the deck outside enhances the indoor-outdoor flow from the kitchen.

BEFORE - The clients were keen to modernise and lighten the space while improving storage organisation.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
This contemporary, elegant G-shaped kitchen is a prime example of how to achieve the “Wow” factor while working within an existing footprint. Designed to not only look spectacular but also include clever design elements, the clients enjoy the extra space
In unison with Donna White Interiors, we selected a coherent palette of golden highlights, deep nespresso and champagne hues, for a timeless curated result. The bush reserve provides a tranquil private outlook flowing seemlessly from the kitchen.
Corian benchtops were specified to deliver seamless corner joins and a smooth work surface.
A coffee and drinks zone were added for clients who like to entertain. The bar includes a drinks fridge and plenty of space for their wine glasses collection. This extends and enhances the kitchen space and allows guests to feel connected pouring drinks y
A beauty of nature itself, the stunning “Cielo” quartzite wall treatment draws the eye into its beautiful rich texture and colours. These colours inspire the kitchen’s aesthetics with contrasting dark & light cabinetry and echos of gold. 
Reflections of the expansive verdent outlook are intentionally captured in the smoky mirror backings of the Wine Bar.
Clever storage features were integrated throughout the kitchen. Spirits, mixers and glasses are easily accessible beneath the Bar with full-extension Grass NovaPro drawer runners by Häfele.
Large breadboards and trays are allocated to this narrow pullout utilising Häfele's high Grass runners & rails giving stability.  
The result of both kitchen and interior designers collaborating on this project, is a lovely coherent use of materials where colours, texture and tone are in perfect balance.  Kudos to Donna White Interior Design. 
BEFORE - The clients were keen to modernise and lighten the space while improving storage organisation.

Professionals used on this project

Also from Kitchen Architecture

Done tagging
Full screen

St Heliers Kitchen

This contemporary, elegant G-shaped kitchen is a prime example of how to achieve the “Wow” factor while working within an existing footprint. Designed to not only look spectacular but also include clever design elements, the clients enjoy the extra space they required while being a welcome place to gather with family and friends. 

Corian benchtops were specified to deliver seamless corner joins and a smooth work surface.

A beauty of nature itself, the stunning “Cielo” quartzite wall treatment draws the eye into its beautiful rich texture and colours. These colours inspire the kitchen’s aesthetics with contrasting dark & light cabinetry and echos of gold. 

Two dedicated drinks zones were added, one for coffee and the other for evening drinks, for clients who like to entertain.

The bar includes a bar fridge and plenty of space for their wine glasses collection. This extends and enhances the kitchen space and welcomes guests to feel connected pouring drinks yet not imposing on the home-chef's kitchen space. 

Moody cabinetry, darkened glass and smoky mirror backings all add a touch of glamour (Hollywood-sophistication even) to the new bar.  Reflections of the expansive verdent outlook are intentionally captured in the smoky mirror backings.

Clever storage features were integrated throughout the kitchen. Spirits, mixers and glasses are easily accessible beneath the bar. Grass NovaPro drawer runners by Häfele.

Large breadboards and trays are allocated to this narrow pullout utilising Häfele's Grass runners & rails. 

The result of both kitchen and interior designers collaborating on this project, is a lovely coherent use of materials where colours, texture and tone are in perfect balance.  Design The bush reserve provides a tranquil outlook from the kitchen. An easy connection to the deck outside enhances the indoor-outdoor flow from the kitchen.

BEFORE - The clients were keen to modernise and lighten the space while improving storage organisation.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
This contemporary, elegant G-shaped kitchen is a prime example of how to achieve the “Wow” factor while working within an existing footprint. Designed to not only look spectacular but also include clever design elements, the clients enjoy the extra space
In unison with Donna White Interiors, we selected a coherent palette of golden highlights, deep nespresso and champagne hues, for a timeless curated result. The bush reserve provides a tranquil private outlook flowing seemlessly from the kitchen.
Corian benchtops were specified to deliver seamless corner joins and a smooth work surface.
A coffee and drinks zone were added for clients who like to entertain. The bar includes a drinks fridge and plenty of space for their wine glasses collection. This extends and enhances the kitchen space and allows guests to feel connected pouring drinks y
A beauty of nature itself, the stunning “Cielo” quartzite wall treatment draws the eye into its beautiful rich texture and colours. These colours inspire the kitchen’s aesthetics with contrasting dark & light cabinetry and echos of gold. 
Reflections of the expansive verdent outlook are intentionally captured in the smoky mirror backings of the Wine Bar.
Clever storage features were integrated throughout the kitchen. Spirits, mixers and glasses are easily accessible beneath the Bar with full-extension Grass NovaPro drawer runners by Häfele.
Large breadboards and trays are allocated to this narrow pullout utilising Häfele's high Grass runners & rails giving stability.  
The result of both kitchen and interior designers collaborating on this project, is a lovely coherent use of materials where colours, texture and tone are in perfect balance.  Kudos to Donna White Interior Design. 
BEFORE - The clients were keen to modernise and lighten the space while improving storage organisation.

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen