Takapuna Kitchen

Website

When the owners of this light-filled home wanted to upgrade their kitchen, the first consideration was its location within a large, open plan living space. The look and feel of the space is contemporary, relaxed, and uncluttered, with a restrained colour palette. Any new kitchen design needed to incorporate these values to become part of the space in a coherent way. That meant colour cues and structural elements that married with the warm timber floors, dark joinery and white walls. The design choice was white composite stone and stainless steel tops, white tiles, lacquered white cabinets and feature overheads in American Oak.

By using block colour and simple shapes the kitchen has a sleek, uncluttered feel that mirrors the architecture of the home. Even the island overhead strip light was chosen to match the dark-stained beams and joinery. The galley-style layout not only creates an efficient work space, but is a natural fit that flows to the deck for outdoor entertaining. A small scullery hidden largely out of sight, provides additional storage and work space.

The result of this considered design is a kitchen that succeeds on several fronts: styling and finishes that blend seamlessly with the surroundings, structural elements that mirror the architecture of the home, and a space that is efficient, practical and makes great use of the existing space.

KITCHEN DESIGN: Neo Design

MANUFACTURE + INSTALLATION: Neo Design

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Show more categories!

Professionals used on this project

Also from Neo Design

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Takapuna Kitchen

When the owners of this light-filled home wanted to upgrade their kitchen, the first consideration was its location within a large, open plan living space. The look and feel of the space is contemporary, relaxed, and uncluttered, with a restrained colour palette. Any new kitchen design needed to incorporate these values to become part of the space in a coherent way. That meant colour cues and structural elements that married with the warm timber floors, dark joinery and white walls. The design choice was white composite stone and stainless steel tops, white tiles, lacquered white cabinets and feature overheads in American Oak.

By using block colour and simple shapes the kitchen has a sleek, uncluttered feel that mirrors the architecture of the home. Even the island overhead strip light was chosen to match the dark-stained beams and joinery. The galley-style layout not only creates an efficient work space, but is a natural fit that flows to the deck for outdoor entertaining. A small scullery hidden largely out of sight, provides additional storage and work space.

The result of this considered design is a kitchen that succeeds on several fronts: styling and finishes that blend seamlessly with the surroundings, structural elements that mirror the architecture of the home, and a space that is efficient, practical and makes great use of the existing space.

KITCHEN DESIGN: Neo Design

MANUFACTURE + INSTALLATION: Neo Design

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Show more categories!

Professionals used on this project

Also from Neo Design

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Takapuna Kitchen

When the owners of this light-filled home wanted to upgrade their kitchen, the first consideration was its location within a large, open plan living space. The look and feel of the space is contemporary, relaxed, and uncluttered, with a restrained colour palette. Any new kitchen design needed to incorporate these values to become part of the space in a coherent way. That meant colour cues and structural elements that married with the warm timber floors, dark joinery and white walls. The design choice was white composite stone and stainless steel tops, white tiles, lacquered white cabinets and feature overheads in American Oak.

By using block colour and simple shapes the kitchen has a sleek, uncluttered feel that mirrors the architecture of the home. Even the island overhead strip light was chosen to match the dark-stained beams and joinery. The galley-style layout not only creates an efficient work space, but is a natural fit that flows to the deck for outdoor entertaining. A small scullery hidden largely out of sight, provides additional storage and work space.

The result of this considered design is a kitchen that succeeds on several fronts: styling and finishes that blend seamlessly with the surroundings, structural elements that mirror the architecture of the home, and a space that is efficient, practical and makes great use of the existing space.

KITCHEN DESIGN: Neo Design

MANUFACTURE + INSTALLATION: Neo Design

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen