Veranda House

Website

The clients for this extension have a very family orientated lifestyle, and entertain a lot.  They prefer to sit, and eat, outside whenever possible, however in Auckland the rain often keeps them stuck inside.  With this in mind, they wanted to extend their kitchen and living area with a new room that had the feeling of a veranda.

Lowering the ceiling of the extension, and including clerestory windows at high level to the original space, with bi-fold doors opening away from the corner, created a space that effortlessly bridges the divide between inside and outside.

Photography © Robin Smith Photographer Ltd

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Rain Studio Architects & Designers

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Veranda House

The clients for this extension have a very family orientated lifestyle, and entertain a lot.  They prefer to sit, and eat, outside whenever possible, however in Auckland the rain often keeps them stuck inside.  With this in mind, they wanted to extend their kitchen and living area with a new room that had the feeling of a veranda.

Lowering the ceiling of the extension, and including clerestory windows at high level to the original space, with bi-fold doors opening away from the corner, created a space that effortlessly bridges the divide between inside and outside.

Photography © Robin Smith Photographer Ltd

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Rain Studio Architects & Designers

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Veranda House

The clients for this extension have a very family orientated lifestyle, and entertain a lot.  They prefer to sit, and eat, outside whenever possible, however in Auckland the rain often keeps them stuck inside.  With this in mind, they wanted to extend their kitchen and living area with a new room that had the feeling of a veranda.

Lowering the ceiling of the extension, and including clerestory windows at high level to the original space, with bi-fold doors opening away from the corner, created a space that effortlessly bridges the divide between inside and outside.

Photography © Robin Smith Photographer Ltd

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen