Windmill Cottage

Website

When the clients bought the house, it was a collection of mismatched forms on the outside, with awkward proportioned rooms on the inside.  Everything was tired and dated, and the house was cold and dark.  A major renovation with a new entry joining internal garaging to the body of the house, brought light, warmth and cohesion to the house.  The clients bought this property for their retirement; coming from the dry Outback of Australia, the lush pastoral landscape near Matakana is a refreshing change, and the house is designed to complement their semi-rural green idyll.

The natural finishes of timber and terracotta bring warmth to a cool neutral palette.  Together these provide a backdrop to the clients’ eclectic art and furniture collections.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Rain Studio Architects & Designers

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Windmill Cottage

When the clients bought the house, it was a collection of mismatched forms on the outside, with awkward proportioned rooms on the inside.  Everything was tired and dated, and the house was cold and dark.  A major renovation with a new entry joining internal garaging to the body of the house, brought light, warmth and cohesion to the house.  The clients bought this property for their retirement; coming from the dry Outback of Australia, the lush pastoral landscape near Matakana is a refreshing change, and the house is designed to complement their semi-rural green idyll.

The natural finishes of timber and terracotta bring warmth to a cool neutral palette.  Together these provide a backdrop to the clients’ eclectic art and furniture collections.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Rain Studio Architects & Designers

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Windmill Cottage

When the clients bought the house, it was a collection of mismatched forms on the outside, with awkward proportioned rooms on the inside.  Everything was tired and dated, and the house was cold and dark.  A major renovation with a new entry joining internal garaging to the body of the house, brought light, warmth and cohesion to the house.  The clients bought this property for their retirement; coming from the dry Outback of Australia, the lush pastoral landscape near Matakana is a refreshing change, and the house is designed to complement their semi-rural green idyll.

The natural finishes of timber and terracotta bring warmth to a cool neutral palette.  Together these provide a backdrop to the clients’ eclectic art and furniture collections.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen