Wall House

Website

Completed Year: 2018

Architect designer: Massimiliano (Max) Capocaccia - MCAS Architecture Studio

Interior designer: Candice Van Dyk – Mooi Design

Awards: 

- Registered Master Builder - House of the Year - Gold Award 2019 (Canterbury)

- Registered Master Builder - House of the Year - Regional Lifestyle Award -Kitchen 2019 (Canterbury)

- Registered Master Builder - House of the Year - Gold Reserve Finalist 2019 (Canterbury)

 

The brief was to design a house that would offer privacy from the street, but once through the front door the view over the estuary and surrounds would draw the eye. This was achieved by incorporating a really strong and striking wall with a concealed entrance way, built out of dramatic dark blocks.  Once inside the feel is light and airy. Both keen cooks, the owners wanted an entertainer’s kitchen with a welcoming feel. There is great indoor-outdoor flow on both the upper and lower levels. With the ground floor leading out to a gorgeous pool and bbq area.

 

Bathroom fittings: From Oakleys – Plumber Aquacraft

Tiles used: From Live House Ltd laid by Waimak Tiling

Carpet/timber: The Flooring Centre

Vanities: Modern Age Joinery & also from Oakleys

Kitchen: Modern Age Joinery / Ingrid Geldof Design

Lighting: Lume Design

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Show more categories!

Also from Parsons Construction

Done tagging
Full screen

Wall House

Completed Year: 2018

Architect designer: Massimiliano (Max) Capocaccia - MCAS Architecture Studio

Interior designer: Candice Van Dyk – Mooi Design

Awards: 

- Registered Master Builder - House of the Year - Gold Award 2019 (Canterbury)

- Registered Master Builder - House of the Year - Regional Lifestyle Award -Kitchen 2019 (Canterbury)

- Registered Master Builder - House of the Year - Gold Reserve Finalist 2019 (Canterbury)

 

The brief was to design a house that would offer privacy from the street, but once through the front door the view over the estuary and surrounds would draw the eye. This was achieved by incorporating a really strong and striking wall with a concealed entrance way, built out of dramatic dark blocks.  Once inside the feel is light and airy. Both keen cooks, the owners wanted an entertainer’s kitchen with a welcoming feel. There is great indoor-outdoor flow on both the upper and lower levels. With the ground floor leading out to a gorgeous pool and bbq area.

 

Bathroom fittings: From Oakleys – Plumber Aquacraft

Tiles used: From Live House Ltd laid by Waimak Tiling

Carpet/timber: The Flooring Centre

Vanities: Modern Age Joinery & also from Oakleys

Kitchen: Modern Age Joinery / Ingrid Geldof Design

Lighting: Lume Design

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Show more categories!

Also from Parsons Construction

Done tagging
Full screen

Wall House

Completed Year: 2018

Architect designer: Massimiliano (Max) Capocaccia - MCAS Architecture Studio

Interior designer: Candice Van Dyk – Mooi Design

Awards: 

- Registered Master Builder - House of the Year - Gold Award 2019 (Canterbury)

- Registered Master Builder - House of the Year - Regional Lifestyle Award -Kitchen 2019 (Canterbury)

- Registered Master Builder - House of the Year - Gold Reserve Finalist 2019 (Canterbury)

 

The brief was to design a house that would offer privacy from the street, but once through the front door the view over the estuary and surrounds would draw the eye. This was achieved by incorporating a really strong and striking wall with a concealed entrance way, built out of dramatic dark blocks.  Once inside the feel is light and airy. Both keen cooks, the owners wanted an entertainer’s kitchen with a welcoming feel. There is great indoor-outdoor flow on both the upper and lower levels. With the ground floor leading out to a gorgeous pool and bbq area.

 

Bathroom fittings: From Oakleys – Plumber Aquacraft

Tiles used: From Live House Ltd laid by Waimak Tiling

Carpet/timber: The Flooring Centre

Vanities: Modern Age Joinery & also from Oakleys

Kitchen: Modern Age Joinery / Ingrid Geldof Design

Lighting: Lume Design

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen