Bungalow Renovation, Glen Eden

Website

This bungalow renovation modernised our clients' home by opening up the living spaces.

We project managed this major renovation of a 1940’s Glen Eden bungalow. In the tradition of that era, the original house layout had many small, dark, separate rooms with not a lot of natural light. Our clients wanted to open up the living spaces and create a new lounge, dining and kitchen with great flow to the outdoors and their covered porch. We also modernised the bathroom and toilet at the same time.

Before building work could begin, we had a suitably qualified asbestos removalist safely take out the layers of old vinyl flooring in the main living spaces and hallway. Our team of builders then set about removing walls and installing additional new piles. New timber flooring was also laid, matching in with the criss-cross of existing native flooring laid in earlier extensions to the original house.

New aluminium joinery was installed in the main entry and the kitchen, connecting their lovely new spaces to the covered outdoor living area. The large stacker doors can be stacked back to either side of the frame, providing the ultimate in flexibility and flow.

The kitchen has a large central island bench and a mix of engineered stone and stainless-steel benchtops, bringing a nice modern feel to the space. These are beautifully accentuated by the stylish tiled splashback and the simplicity of the tapware, lighting and appliances.

In the dining space, additional storage was created by building in cabinetry and shelving, making a feature of the window on that wall.

The new bathroom has a large open shower with a frameless glass screen. Recessed niches provide storage, and the large format tile creates the impression of a larger space.

"The team at Qualitas were honest, reliable and hardworking. They treated our property with respect and even though we weren’t living there during the renovation they were always tidy. The quality of workmanship and attention to detail was second to none and we would have no trouble recommending Bryce, Amanda and the team at Qualitas Builders to anyone. If we ever decide to build or renovate again Qualitas would be our first choice."

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Plans
Contact details

Professionals used on this project

Also from Qualitas Builders

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Bungalow Renovation, Glen Eden

This bungalow renovation modernised our clients' home by opening up the living spaces.

We project managed this major renovation of a 1940’s Glen Eden bungalow. In the tradition of that era, the original house layout had many small, dark, separate rooms with not a lot of natural light. Our clients wanted to open up the living spaces and create a new lounge, dining and kitchen with great flow to the outdoors and their covered porch. We also modernised the bathroom and toilet at the same time.

Before building work could begin, we had a suitably qualified asbestos removalist safely take out the layers of old vinyl flooring in the main living spaces and hallway. Our team of builders then set about removing walls and installing additional new piles. New timber flooring was also laid, matching in with the criss-cross of existing native flooring laid in earlier extensions to the original house.

New aluminium joinery was installed in the main entry and the kitchen, connecting their lovely new spaces to the covered outdoor living area. The large stacker doors can be stacked back to either side of the frame, providing the ultimate in flexibility and flow.

The kitchen has a large central island bench and a mix of engineered stone and stainless-steel benchtops, bringing a nice modern feel to the space. These are beautifully accentuated by the stylish tiled splashback and the simplicity of the tapware, lighting and appliances.

In the dining space, additional storage was created by building in cabinetry and shelving, making a feature of the window on that wall.

The new bathroom has a large open shower with a frameless glass screen. Recessed niches provide storage, and the large format tile creates the impression of a larger space.

"The team at Qualitas were honest, reliable and hardworking. They treated our property with respect and even though we weren’t living there during the renovation they were always tidy. The quality of workmanship and attention to detail was second to none and we would have no trouble recommending Bryce, Amanda and the team at Qualitas Builders to anyone. If we ever decide to build or renovate again Qualitas would be our first choice."

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Plans
Contact details

Professionals used on this project

Also from Qualitas Builders

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Bungalow Renovation, Glen Eden

This bungalow renovation modernised our clients' home by opening up the living spaces.

We project managed this major renovation of a 1940’s Glen Eden bungalow. In the tradition of that era, the original house layout had many small, dark, separate rooms with not a lot of natural light. Our clients wanted to open up the living spaces and create a new lounge, dining and kitchen with great flow to the outdoors and their covered porch. We also modernised the bathroom and toilet at the same time.

Before building work could begin, we had a suitably qualified asbestos removalist safely take out the layers of old vinyl flooring in the main living spaces and hallway. Our team of builders then set about removing walls and installing additional new piles. New timber flooring was also laid, matching in with the criss-cross of existing native flooring laid in earlier extensions to the original house.

New aluminium joinery was installed in the main entry and the kitchen, connecting their lovely new spaces to the covered outdoor living area. The large stacker doors can be stacked back to either side of the frame, providing the ultimate in flexibility and flow.

The kitchen has a large central island bench and a mix of engineered stone and stainless-steel benchtops, bringing a nice modern feel to the space. These are beautifully accentuated by the stylish tiled splashback and the simplicity of the tapware, lighting and appliances.

In the dining space, additional storage was created by building in cabinetry and shelving, making a feature of the window on that wall.

The new bathroom has a large open shower with a frameless glass screen. Recessed niches provide storage, and the large format tile creates the impression of a larger space.

"The team at Qualitas were honest, reliable and hardworking. They treated our property with respect and even though we weren’t living there during the renovation they were always tidy. The quality of workmanship and attention to detail was second to none and we would have no trouble recommending Bryce, Amanda and the team at Qualitas Builders to anyone. If we ever decide to build or renovate again Qualitas would be our first choice."

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Plans
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen