Greenhithe Residence 2

Website

To complement the tranquil and intimate character of the existing landscape, the dwelling uses a natural and aesthetically soft palette of materials and colours. The use of light and dark vertical stained cedar cladding's fits to the rough textures and colours of the surrounding trees with the juxtaposition of the heavy stack bonded brick to anchor it to the site like the rocks in the banks of the stream. The house is designed around the trees, with each room orientated towards its window which frames up different vistas of the seasonal landscape whether it is the tree trunk or the leaves of the branch. From the outside in, the house is two storeys high, with each of the two storeys being split further to follow the natural ground level and to keep the dwelling as low to the ground as possible without infringing the maximum height and flood plain restrictions.

When entering the dwelling, the entrance foyer is a double height space with a double garage to the left and a bedroom/office and guest bathroom on the right. Down a small flight of stairs, the hallway leads to another level which includes stairs which lead up to the second floor and on the other side a formal lounge. Then down another flight of stairs leads to a large open planned living, dining and kitchen spaces.

On the second storey, the stairs lead onto a landing for the master bedroom with walk-in-wardrobe and ensuite. Continuing on up another few steps leads to an open shared study space with two bedrooms and a shared bathroom.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Cadman Architectural Design Ltd

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Greenhithe Residence 2

To complement the tranquil and intimate character of the existing landscape, the dwelling uses a natural and aesthetically soft palette of materials and colours. The use of light and dark vertical stained cedar cladding's fits to the rough textures and colours of the surrounding trees with the juxtaposition of the heavy stack bonded brick to anchor it to the site like the rocks in the banks of the stream. The house is designed around the trees, with each room orientated towards its window which frames up different vistas of the seasonal landscape whether it is the tree trunk or the leaves of the branch. From the outside in, the house is two storeys high, with each of the two storeys being split further to follow the natural ground level and to keep the dwelling as low to the ground as possible without infringing the maximum height and flood plain restrictions.

When entering the dwelling, the entrance foyer is a double height space with a double garage to the left and a bedroom/office and guest bathroom on the right. Down a small flight of stairs, the hallway leads to another level which includes stairs which lead up to the second floor and on the other side a formal lounge. Then down another flight of stairs leads to a large open planned living, dining and kitchen spaces.

On the second storey, the stairs lead onto a landing for the master bedroom with walk-in-wardrobe and ensuite. Continuing on up another few steps leads to an open shared study space with two bedrooms and a shared bathroom.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Cadman Architectural Design Ltd

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Greenhithe Residence 2

To complement the tranquil and intimate character of the existing landscape, the dwelling uses a natural and aesthetically soft palette of materials and colours. The use of light and dark vertical stained cedar cladding's fits to the rough textures and colours of the surrounding trees with the juxtaposition of the heavy stack bonded brick to anchor it to the site like the rocks in the banks of the stream. The house is designed around the trees, with each room orientated towards its window which frames up different vistas of the seasonal landscape whether it is the tree trunk or the leaves of the branch. From the outside in, the house is two storeys high, with each of the two storeys being split further to follow the natural ground level and to keep the dwelling as low to the ground as possible without infringing the maximum height and flood plain restrictions.

When entering the dwelling, the entrance foyer is a double height space with a double garage to the left and a bedroom/office and guest bathroom on the right. Down a small flight of stairs, the hallway leads to another level which includes stairs which lead up to the second floor and on the other side a formal lounge. Then down another flight of stairs leads to a large open planned living, dining and kitchen spaces.

On the second storey, the stairs lead onto a landing for the master bedroom with walk-in-wardrobe and ensuite. Continuing on up another few steps leads to an open shared study space with two bedrooms and a shared bathroom.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen