Howell Ave Alterations

Website

Late 2019 we were approached by a client who was looking to make serious alterations to a well-loved family home. They enjoyed the location and neighbourhood of the home, but with five kids space was a premium. A second storey was designed, including a new bedroom and master suite. While the ground floor gained a large new garage, storage, and a new kitchen and dining area.

Although the ground levels weren't working in our favour, we wanted to maximise street appeal and ensure privacy. Designing with this in mind we kept the front windows to the lounge lower to avoid the staring in effect of passers-by. The rear of the house has extensive privacy and a lounge that opens to an outdoor courtyard, perfect for entertaining. 

Designed with Vertical Abodo shiplap over recycled red brick with construction expected to begin late 2020.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Riverside Studio

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Howell Ave Alterations

Late 2019 we were approached by a client who was looking to make serious alterations to a well-loved family home. They enjoyed the location and neighbourhood of the home, but with five kids space was a premium. A second storey was designed, including a new bedroom and master suite. While the ground floor gained a large new garage, storage, and a new kitchen and dining area.

Although the ground levels weren't working in our favour, we wanted to maximise street appeal and ensure privacy. Designing with this in mind we kept the front windows to the lounge lower to avoid the staring in effect of passers-by. The rear of the house has extensive privacy and a lounge that opens to an outdoor courtyard, perfect for entertaining. 

Designed with Vertical Abodo shiplap over recycled red brick with construction expected to begin late 2020.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Riverside Studio

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Howell Ave Alterations

Late 2019 we were approached by a client who was looking to make serious alterations to a well-loved family home. They enjoyed the location and neighbourhood of the home, but with five kids space was a premium. A second storey was designed, including a new bedroom and master suite. While the ground floor gained a large new garage, storage, and a new kitchen and dining area.

Although the ground levels weren't working in our favour, we wanted to maximise street appeal and ensure privacy. Designing with this in mind we kept the front windows to the lounge lower to avoid the staring in effect of passers-by. The rear of the house has extensive privacy and a lounge that opens to an outdoor courtyard, perfect for entertaining. 

Designed with Vertical Abodo shiplap over recycled red brick with construction expected to begin late 2020.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen