Lichfield Street Car Park

Website

2018, Christchurch

This earthquake rebuild of a central city car park is centered on the integration and expansion of the pedestrian focused Plymouth Lane. The building creates a wide plaza along the west side of the site, providing a rich retail and hospitality edge to this important pedestrian link between the Justice Precinct and the Cashel Street Retail Precinct.

The Lichfield Street elevation has a dynamic sense of identity, created by a sculptural ‘cloak’ that veils the parking building behind. 

The stair towers are faced with translucent sheets that glow from within, and provide animation to the vertical circulation diagram of the building.

Photography credit: Simon Elvidge + Sam Fastier

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from +MAP Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Lichfield Street Car Park

2018, Christchurch

This earthquake rebuild of a central city car park is centered on the integration and expansion of the pedestrian focused Plymouth Lane. The building creates a wide plaza along the west side of the site, providing a rich retail and hospitality edge to this important pedestrian link between the Justice Precinct and the Cashel Street Retail Precinct.

The Lichfield Street elevation has a dynamic sense of identity, created by a sculptural ‘cloak’ that veils the parking building behind. 

The stair towers are faced with translucent sheets that glow from within, and provide animation to the vertical circulation diagram of the building.

Photography credit: Simon Elvidge + Sam Fastier

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from +MAP Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Lichfield Street Car Park

2018, Christchurch

This earthquake rebuild of a central city car park is centered on the integration and expansion of the pedestrian focused Plymouth Lane. The building creates a wide plaza along the west side of the site, providing a rich retail and hospitality edge to this important pedestrian link between the Justice Precinct and the Cashel Street Retail Precinct.

The Lichfield Street elevation has a dynamic sense of identity, created by a sculptural ‘cloak’ that veils the parking building behind. 

The stair towers are faced with translucent sheets that glow from within, and provide animation to the vertical circulation diagram of the building.

Photography credit: Simon Elvidge + Sam Fastier

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen