Pt Chevalier Residence - Material Creative | ArchiPro

Pt Chevalier Residence

Our clients were faced with the problem as their family grew, renovate their existing house or sell up and search for a better fit? They chose to renovate.

From the street, the Pt Chev home looks like your typical Auckland bungalow, weatherboard cladding and bay windows showcasing the architecture of its time. Step inside, now, and it exceeds expectations, the interior unfolding before you up and down.

Our clients aren’t afraid to push the limits, and it’s really paid off. The home now has large living spaces inside and out, an entertainers’ kitchen with a separate scullery come second kitchen that opens to the deck and pool area, five double bedrooms, and two bathrooms. A paneled light well above the floating stairs in the entryway divides the house in half, flooding the downstairs kitchen area and upstairs dressing room with natural light while casting intriguing shadows.

For specific design decisions involving the interior finishes, kitchen, scullery, bathrooms, laundry, and dressing room the clients engaged the services of our company as the interior designers.

Today, the house ticks all of the family’s boxes, and the extra time hanging out in it thanks to Covid-19 has highlighted just how well the Architects and our Interior design team nailed the brief. “We’ve really enjoyed spending so much time here lately, and after a busy work week, I look forward to spending the weekend at home with the kids,” says our client.

The overall aesthetic is luxe and simple. Smoke-washed timber on the floors, super white granite wraps the kitchen island and backbench, and brass adds a layer of jewelry detailing.

The marble kitchen is ideal for a family that loves to entertain, and with the separate scullery, it’s essentially two kitchens, with high-spec appliances (including three ovens) and a sleek streamlined design.

The walk-through dressing room is designed to replicate a luxurious retail store, with all the beautiful things on display, and the clutter hidden away. The Ensuite is hidden behind doors in the wardrobe, like a door to their own Narnia!

Detailing in the bathrooms mimics the kitchen, with brass and marble being key features again.

Photo Credit - Simon Wilson

Editorial Styling- Alice lines

Message pro
Visit website
Contact details