The Bunker House

Website

Type & GFA – Residential, 297m²
Year completed – 2005

A 7m high glass entry atrium dominates the road aspect of this home, which picks up movement between spaces in the home without giving away too much about the internal workings.

Concrete tilt-panel exterior walls are used to create the front living "bunker" area. Part of the brief was to create a "social lounge". We integrated this into the bunker - a solid concrete room on the south & road side of the home. As this space was intended to be more of a quiet interaction area, it was felt it didn’t require to interact with the exterior living space although a seating-level window picture frames the exterior planting.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Noel Jessop Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

The Bunker House

Type & GFA – Residential, 297m²
Year completed – 2005

A 7m high glass entry atrium dominates the road aspect of this home, which picks up movement between spaces in the home without giving away too much about the internal workings.

Concrete tilt-panel exterior walls are used to create the front living "bunker" area. Part of the brief was to create a "social lounge". We integrated this into the bunker - a solid concrete room on the south & road side of the home. As this space was intended to be more of a quiet interaction area, it was felt it didn’t require to interact with the exterior living space although a seating-level window picture frames the exterior planting.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Noel Jessop Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

The Bunker House

Type & GFA – Residential, 297m²
Year completed – 2005

A 7m high glass entry atrium dominates the road aspect of this home, which picks up movement between spaces in the home without giving away too much about the internal workings.

Concrete tilt-panel exterior walls are used to create the front living "bunker" area. Part of the brief was to create a "social lounge". We integrated this into the bunker - a solid concrete room on the south & road side of the home. As this space was intended to be more of a quiet interaction area, it was felt it didn’t require to interact with the exterior living space although a seating-level window picture frames the exterior planting.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen