The Coast House - staceyfarrell.com | ArchiPro

The Coast House

The Coast House is on New Zealand's South Coast, accessing The Catlins and Fiordland National Park. 

The Coast House is on a North facing site which backs into the sand dunes. The aim was to keep things low and work with the landscape.

The design is for a holiday home retreat, a Hideaway Home.

The house is constructed using Passive House ideology.

Materials are raw and stripped back internally. Rather than over lining the SIPs wall panels (Structurally Insulated Panels) we have stained them and worked with their texture to add a richness and a lodge like feel to the internal spaces. 

Stacey kept things interesting with a table tennis table instead of a kitchen island and dining table. She challenged herself and produced a home with no plasterboard linings.

The Coast House was awarded Green Home of the Year 2021 in Home Magazine Home of the Year.

Photographer: Ben Ruffell

Message pro
Visit website
Contact details