2013 House of the Year Gold, New Build

Website

Glossy, black marble tiles; silver and white patterned wallpaper; and an eye-catching centrepiece light which throws intriguing patterns across the ceiling, make for a stunning entrance into this Invercargill home. 

The stylish décor continues inside, with minimalist white on white used throughout, enabling the owners to add their own accents and splashes of colour. 

Picture windows capture natural light and heat, adding to the bright and airy atmosphere of the open plan kitchen and living area.

A private, north facing courtyard flows from the lounge and is a natural, sheltered suntrap.

The same simple patterned wallpaper from the entranceway is used behind the kitchen splashback and echoed on a feature wall in the lounge.

The modern kitchen continues the minimalist theme with while joinery and bench tops, which perfectly showcase a glass-fronted china cupboard.

Comfort is maintained in the bathrooms with a spa bath and underfloor heating beneath the tile flooring.

This home has more than achieved its design goals to maximise space on a small section, and capture all day sun and northward views.

The exterior cream plaster cladding is set off with a black tiled roof and the house fits well on a leafy street, providing a perfect living space for its retired owners. 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from C. Brown Builders Ltd

Done tagging
Full screen

2013 House of the Year Gold, New Build

Glossy, black marble tiles; silver and white patterned wallpaper; and an eye-catching centrepiece light which throws intriguing patterns across the ceiling, make for a stunning entrance into this Invercargill home. 

The stylish décor continues inside, with minimalist white on white used throughout, enabling the owners to add their own accents and splashes of colour. 

Picture windows capture natural light and heat, adding to the bright and airy atmosphere of the open plan kitchen and living area.

A private, north facing courtyard flows from the lounge and is a natural, sheltered suntrap.

The same simple patterned wallpaper from the entranceway is used behind the kitchen splashback and echoed on a feature wall in the lounge.

The modern kitchen continues the minimalist theme with while joinery and bench tops, which perfectly showcase a glass-fronted china cupboard.

Comfort is maintained in the bathrooms with a spa bath and underfloor heating beneath the tile flooring.

This home has more than achieved its design goals to maximise space on a small section, and capture all day sun and northward views.

The exterior cream plaster cladding is set off with a black tiled roof and the house fits well on a leafy street, providing a perfect living space for its retired owners. 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from C. Brown Builders Ltd

Done tagging
Full screen

2013 House of the Year Gold, New Build

Glossy, black marble tiles; silver and white patterned wallpaper; and an eye-catching centrepiece light which throws intriguing patterns across the ceiling, make for a stunning entrance into this Invercargill home. 

The stylish décor continues inside, with minimalist white on white used throughout, enabling the owners to add their own accents and splashes of colour. 

Picture windows capture natural light and heat, adding to the bright and airy atmosphere of the open plan kitchen and living area.

A private, north facing courtyard flows from the lounge and is a natural, sheltered suntrap.

The same simple patterned wallpaper from the entranceway is used behind the kitchen splashback and echoed on a feature wall in the lounge.

The modern kitchen continues the minimalist theme with while joinery and bench tops, which perfectly showcase a glass-fronted china cupboard.

Comfort is maintained in the bathrooms with a spa bath and underfloor heating beneath the tile flooring.

This home has more than achieved its design goals to maximise space on a small section, and capture all day sun and northward views.

The exterior cream plaster cladding is set off with a black tiled roof and the house fits well on a leafy street, providing a perfect living space for its retired owners. 

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen