2011 House of the Year Bronze Award, New Build

Website

Stylish, spacious, functional and family friendly this sensational North Invercargill home offers no compromises.

In a day and age where first impressions count, a chic formal entrance with a flat roof provides an ultra-modern ambience on arrival and the contrasting grey brick and plaster accent exterior is simply exquisite. 

With the original design brief stating the clients desired an open plan three bedroom family home which maximised space and sunlight all these requirements had to be delivered on a small section.

A bulkhead ceiling in the open plan kitchen, living and dining area adds extra height and in turn creates amazing feelings of space and freedom.  A set of floor to ceiling height cavity sliders ensure a smooth heat transfer and separate the open plan living area and media room which enjoys the modern luxury of surround sound.

With a dedication to heating the large open plan living area via a multi-fuel burner the clients did not want to compromise the outward appearance of the living area.  In order to conceal the burner this meant double skinning the fireplace with a cement board that had to be vented in the roof space.  Window space has been maximised and as a direct effect of this, the home now enjoys more sunlight hours.

The inbuilt shelving which features in the living room was a functional design technique and although time consuming and costly to install, the impact they make in the room is both sophisticated and practical.  With the dynamics of family living respected throughout this home – it also includes three double bedrooms, a separate office, a main bathroom and an ensuite. 

Both client and builder are extremely happy with the end result – this intelligent and attractive home will easily withstand the test of time.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from C. Brown Builders Ltd

Done tagging
Full screen

2011 House of the Year Bronze Award, New Build

Stylish, spacious, functional and family friendly this sensational North Invercargill home offers no compromises.

In a day and age where first impressions count, a chic formal entrance with a flat roof provides an ultra-modern ambience on arrival and the contrasting grey brick and plaster accent exterior is simply exquisite. 

With the original design brief stating the clients desired an open plan three bedroom family home which maximised space and sunlight all these requirements had to be delivered on a small section.

A bulkhead ceiling in the open plan kitchen, living and dining area adds extra height and in turn creates amazing feelings of space and freedom.  A set of floor to ceiling height cavity sliders ensure a smooth heat transfer and separate the open plan living area and media room which enjoys the modern luxury of surround sound.

With a dedication to heating the large open plan living area via a multi-fuel burner the clients did not want to compromise the outward appearance of the living area.  In order to conceal the burner this meant double skinning the fireplace with a cement board that had to be vented in the roof space.  Window space has been maximised and as a direct effect of this, the home now enjoys more sunlight hours.

The inbuilt shelving which features in the living room was a functional design technique and although time consuming and costly to install, the impact they make in the room is both sophisticated and practical.  With the dynamics of family living respected throughout this home – it also includes three double bedrooms, a separate office, a main bathroom and an ensuite. 

Both client and builder are extremely happy with the end result – this intelligent and attractive home will easily withstand the test of time.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from C. Brown Builders Ltd

Done tagging
Full screen

2011 House of the Year Bronze Award, New Build

Stylish, spacious, functional and family friendly this sensational North Invercargill home offers no compromises.

In a day and age where first impressions count, a chic formal entrance with a flat roof provides an ultra-modern ambience on arrival and the contrasting grey brick and plaster accent exterior is simply exquisite. 

With the original design brief stating the clients desired an open plan three bedroom family home which maximised space and sunlight all these requirements had to be delivered on a small section.

A bulkhead ceiling in the open plan kitchen, living and dining area adds extra height and in turn creates amazing feelings of space and freedom.  A set of floor to ceiling height cavity sliders ensure a smooth heat transfer and separate the open plan living area and media room which enjoys the modern luxury of surround sound.

With a dedication to heating the large open plan living area via a multi-fuel burner the clients did not want to compromise the outward appearance of the living area.  In order to conceal the burner this meant double skinning the fireplace with a cement board that had to be vented in the roof space.  Window space has been maximised and as a direct effect of this, the home now enjoys more sunlight hours.

The inbuilt shelving which features in the living room was a functional design technique and although time consuming and costly to install, the impact they make in the room is both sophisticated and practical.  With the dynamics of family living respected throughout this home – it also includes three double bedrooms, a separate office, a main bathroom and an ensuite. 

Both client and builder are extremely happy with the end result – this intelligent and attractive home will easily withstand the test of time.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen