Clyde

Website

Location: Mt Maunganui

Key Design Features: This contemporary home is located on an elevated site setback from the street, with panoramic views to the water. The house is spatially arranged to provide ‘connectivity’ on the ground floor, and ‘outlook’ on the upper floor. This created a juxtaposition of floor plates creating a dramatic cantilevered structure that ‘floats’ a covered balcony above the driveway. Interior living spaces flow to exterior living areas on both levels, providing a variety of sunny, sheltered and private spaces to enjoy.  Focusing on the view, the house has been deliberately pared back to endure the harsh coastal conditions. Exterior finishes for example include brick and tongue and groove timber, which subtly change with the light during the day.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Carnachan Architecture

Done tagging
Full screen

Clyde

Location: Mt Maunganui

Key Design Features: This contemporary home is located on an elevated site setback from the street, with panoramic views to the water. The house is spatially arranged to provide ‘connectivity’ on the ground floor, and ‘outlook’ on the upper floor. This created a juxtaposition of floor plates creating a dramatic cantilevered structure that ‘floats’ a covered balcony above the driveway. Interior living spaces flow to exterior living areas on both levels, providing a variety of sunny, sheltered and private spaces to enjoy.  Focusing on the view, the house has been deliberately pared back to endure the harsh coastal conditions. Exterior finishes for example include brick and tongue and groove timber, which subtly change with the light during the day.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Carnachan Architecture

Done tagging
Full screen

Clyde

Location: Mt Maunganui

Key Design Features: This contemporary home is located on an elevated site setback from the street, with panoramic views to the water. The house is spatially arranged to provide ‘connectivity’ on the ground floor, and ‘outlook’ on the upper floor. This created a juxtaposition of floor plates creating a dramatic cantilevered structure that ‘floats’ a covered balcony above the driveway. Interior living spaces flow to exterior living areas on both levels, providing a variety of sunny, sheltered and private spaces to enjoy.  Focusing on the view, the house has been deliberately pared back to endure the harsh coastal conditions. Exterior finishes for example include brick and tongue and groove timber, which subtly change with the light during the day.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen