Clyde Rd House - Wilson & Hill Architects | ArchiPro

Clyde Rd House

Website

This modern family home is situated on a large site with a stream boundary. The house has been designed to maximize the relationship with the gardens, out door living spaces, and tennis court. The concrete and terrazzo exterior has been used to provide the house with mass and a sense of solidity. 

The aluminium cladding to the first floor provides a horizontal element which floats above the ground floor living spaces. The entry and gallery are defined by timber paneled walls which clearly identify the circulation space and create a sense of warmth. Windows have been strategically placed to provide a series of garden views.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Wilson & Hill Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Clyde Rd House

This modern family home is situated on a large site with a stream boundary. The house has been designed to maximize the relationship with the gardens, out door living spaces, and tennis court. The concrete and terrazzo exterior has been used to provide the house with mass and a sense of solidity. 

The aluminium cladding to the first floor provides a horizontal element which floats above the ground floor living spaces. The entry and gallery are defined by timber paneled walls which clearly identify the circulation space and create a sense of warmth. Windows have been strategically placed to provide a series of garden views.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Wilson & Hill Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Clyde Rd House

This modern family home is situated on a large site with a stream boundary. The house has been designed to maximize the relationship with the gardens, out door living spaces, and tennis court. The concrete and terrazzo exterior has been used to provide the house with mass and a sense of solidity. 

The aluminium cladding to the first floor provides a horizontal element which floats above the ground floor living spaces. The entry and gallery are defined by timber paneled walls which clearly identify the circulation space and create a sense of warmth. Windows have been strategically placed to provide a series of garden views.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging