Hanmer Springs Home - Architects Plus | ArchiPro

Hanmer Springs Home

Website

Location:  Hanmer Springs, North Canterbury
Area:  552 m2  

The Brian Orton Home is a large nine bedroom purpose built health care facility for the disabled, and named after its founder. 

The challenge was to design an innovative and technologically advanced building while complying with the territory authority design regulations for a historic alpine environment.

Timber, glass, stone and steel create a textile environment with interactive gardens, therapeutic pools and a large, modern kitchen area.

The use of louvres helps keep the facility private while filtering natural light into the spaces surrounding the central courtyard.  

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Architects Plus

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Hanmer Springs Home

Location:  Hanmer Springs, North Canterbury
Area:  552 m2  

The Brian Orton Home is a large nine bedroom purpose built health care facility for the disabled, and named after its founder. 

The challenge was to design an innovative and technologically advanced building while complying with the territory authority design regulations for a historic alpine environment.

Timber, glass, stone and steel create a textile environment with interactive gardens, therapeutic pools and a large, modern kitchen area.

The use of louvres helps keep the facility private while filtering natural light into the spaces surrounding the central courtyard.  

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Architects Plus

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Hanmer Springs Home

Location:  Hanmer Springs, North Canterbury
Area:  552 m2  

The Brian Orton Home is a large nine bedroom purpose built health care facility for the disabled, and named after its founder. 

The challenge was to design an innovative and technologically advanced building while complying with the territory authority design regulations for a historic alpine environment.

Timber, glass, stone and steel create a textile environment with interactive gardens, therapeutic pools and a large, modern kitchen area.

The use of louvres helps keep the facility private while filtering natural light into the spaces surrounding the central courtyard.  

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging