Kohimarama Kitchen - Sang Architects | ArchiPro

Kohimarama Kitchen

Website

Finalist TIDA Kitchen Design Awards

This kitchen renovation is in a house that see a lot of family use especially with visiting grand children. The clients knew exactly what they did not like in their existing kitchen which had a very open island bench. There was a chamfered corner where all the cabinets meet.

We worked with them to achieve a private area for their everyday items and a public area, when they want more control for when they are entertaining. We also cleverly ‘squared off’ the chamfered corner with a hidden broom cupboard. A table at the end of the bench providing a useful area for the grand children.

There are two long bench tops. One is in a darker granite in a L shape and the other in white which provides a lighter surface at the rear of the kitchen.

Oak is contrasted with dark grey on the cabinetry. The oak is chosen to match the flooring.

Photographer Calvin Sang

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Kohimarama Kitchen

Finalist TIDA Kitchen Design Awards

This kitchen renovation is in a house that see a lot of family use especially with visiting grand children. The clients knew exactly what they did not like in their existing kitchen which had a very open island bench. There was a chamfered corner where all the cabinets meet.

We worked with them to achieve a private area for their everyday items and a public area, when they want more control for when they are entertaining. We also cleverly ‘squared off’ the chamfered corner with a hidden broom cupboard. A table at the end of the bench providing a useful area for the grand children.

There are two long bench tops. One is in a darker granite in a L shape and the other in white which provides a lighter surface at the rear of the kitchen.

Oak is contrasted with dark grey on the cabinetry. The oak is chosen to match the flooring.

Photographer Calvin Sang

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Kohimarama Kitchen

Finalist TIDA Kitchen Design Awards

This kitchen renovation is in a house that see a lot of family use especially with visiting grand children. The clients knew exactly what they did not like in their existing kitchen which had a very open island bench. There was a chamfered corner where all the cabinets meet.

We worked with them to achieve a private area for their everyday items and a public area, when they want more control for when they are entertaining. We also cleverly ‘squared off’ the chamfered corner with a hidden broom cupboard. A table at the end of the bench providing a useful area for the grand children.

There are two long bench tops. One is in a darker granite in a L shape and the other in white which provides a lighter surface at the rear of the kitchen.

Oak is contrasted with dark grey on the cabinetry. The oak is chosen to match the flooring.

Photographer Calvin Sang

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen