Sumner House - Wilson & Hill Architects | ArchiPro

Sumner House

In 2005 Wilson and Hill Architects were commissioned to undertake this house on a large sloping northwest facing site on Scarborough Hill. The house has been designed to be part of the hillside landscape over a series of levels. At street level is a large triple garage, on the roof of the garage is an outdoor entertaining area with an adjacent pool. An exposed concrete soffit has been used to create a protected space under the rooms above.  

The middle level of the house contains guest bedrooms and a living area opening to the terrace. The top level of the house is where the occupants spend most of their time, this level contains kitchen, dining, living, lounge and master bedroom. The house has been planned using a series of radiating angles so each room has a subtly different view, framing each part of the panoramic view. All three internal levels are connected with a lift.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project