Tawhai Alterations - Creative Arch | ArchiPro

Tawhai Alterations

Website

Located in Beach Haven, North Shore, the brief for this project involved alterations to an existing 1970’s brick and concrete tile home house on a steep sloping site. With a tight client budget and a uniquely steep site, the constraints were approached as design challenges, demanding innovative solutions.

The proposed design extrudes and fragments the existing rectangular forms with a stark contrast between the existing and new. An emphasis on verticality is achieved through high-vaulted ceilings and angular geometric shapes and lines. The new wing is purposeful in positioning and designing to take advantage of the breath-taking views of Waitemata Harbour to the south, featuring a strong feeling of airiness and movement.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Creative Arch

Done tagging
Full screen
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Tawhai Alterations

Located in Beach Haven, North Shore, the brief for this project involved alterations to an existing 1970’s brick and concrete tile home house on a steep sloping site. With a tight client budget and a uniquely steep site, the constraints were approached as design challenges, demanding innovative solutions.

The proposed design extrudes and fragments the existing rectangular forms with a stark contrast between the existing and new. An emphasis on verticality is achieved through high-vaulted ceilings and angular geometric shapes and lines. The new wing is purposeful in positioning and designing to take advantage of the breath-taking views of Waitemata Harbour to the south, featuring a strong feeling of airiness and movement.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Creative Arch

Done tagging
Full screen
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Tawhai Alterations

Located in Beach Haven, North Shore, the brief for this project involved alterations to an existing 1970’s brick and concrete tile home house on a steep sloping site. With a tight client budget and a uniquely steep site, the constraints were approached as design challenges, demanding innovative solutions.

The proposed design extrudes and fragments the existing rectangular forms with a stark contrast between the existing and new. An emphasis on verticality is achieved through high-vaulted ceilings and angular geometric shapes and lines. The new wing is purposeful in positioning and designing to take advantage of the breath-taking views of Waitemata Harbour to the south, featuring a strong feeling of airiness and movement.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen