The Jetty - Site Architecture | ArchiPro

The Jetty

This beautiful timber clad coastal Christchurch home emulates forms of the bygone seaside cottages with asymmetrical gable forms accentuated by negative spaces between. The home is elevated on timber piles, reminiscent of a jetty projecting into the sea, anchored to the land and rocks by a concrete block garage. Our brief was to see the estuary from all living areas of the house. Due to the long narrow site, our design features a sheltered central courtyard that the bedroom space can see through and out to sea while also overlooking the pool. The living spaces are linked via glazing to ensure a view of the estuary right from the rear of the home. The home features open plan dining, kitchen, and casual seating areas as well as a separate lounge overlooking the water. 3 large bedrooms, an office and 2 bathrooms are spread over 3 split level floors. The lighter, natural cedar cladding complements the surrounding tussock Port Hills and the flaxpod roofing and aluminium joinery frames the views.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Site Architecture