Bethells Beach House, Waitakere, Auckland

Website

This house and artist studio is nestled into a steep site overlooking the dramatic, black sand dunes of West Auckland’s Bethells Beach. Three timber boxes extend towards a deck that hovers over native bush. Two of the boxes house living and bedroom spaces, the third is the studio.

Clear glazing at the ends of each box frame views of Nikau palms, distant dunes and the coast. Where privacy is more critical, natural light is diffused through translucent fibreglass.

... The strength of its forms belies a harmonious relationship with the landscape,” NZIA Awards Jury, 2003.

Photos: Jackie Meiring.
Awards: NZIA New Zealand Award, 2003.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Herriot Melhuish O'Neill Architects Ltd

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Bethells Beach House, Waitakere, Auckland

This house and artist studio is nestled into a steep site overlooking the dramatic, black sand dunes of West Auckland’s Bethells Beach. Three timber boxes extend towards a deck that hovers over native bush. Two of the boxes house living and bedroom spaces, the third is the studio.

Clear glazing at the ends of each box frame views of Nikau palms, distant dunes and the coast. Where privacy is more critical, natural light is diffused through translucent fibreglass.

... The strength of its forms belies a harmonious relationship with the landscape,” NZIA Awards Jury, 2003.

Photos: Jackie Meiring.
Awards: NZIA New Zealand Award, 2003.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Herriot Melhuish O'Neill Architects Ltd

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Bethells Beach House, Waitakere, Auckland

This house and artist studio is nestled into a steep site overlooking the dramatic, black sand dunes of West Auckland’s Bethells Beach. Three timber boxes extend towards a deck that hovers over native bush. Two of the boxes house living and bedroom spaces, the third is the studio.

Clear glazing at the ends of each box frame views of Nikau palms, distant dunes and the coast. Where privacy is more critical, natural light is diffused through translucent fibreglass.

... The strength of its forms belies a harmonious relationship with the landscape,” NZIA Awards Jury, 2003.

Photos: Jackie Meiring.
Awards: NZIA New Zealand Award, 2003.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen