Malvern Garden House - Taylor Knights | ArchiPro

Malvern Garden House

A natural connection

Malvern Garden House is a highly-considered adaption of an existing period home, complemented with a new pavilion embedded within the terraced garden. The design response seeks to reposition the home by celebrating the bonds of the everyday architectural experience within its immediate, lived-in landscape.

The project presents a familiar challenge of reworking a compartmentalised heritage home, no longer conducive to the contemporary, flexible lifestyle of a young family. In turn, our approach quickly focussed on harnessing the unique external conditions, informing the re-orientation of internal spaces and sensitive layering within the existing envelope and new pavilion respectively.

Situating the addition atop the highest level of the site, the robust yet immediately tactile use of concrete evokes a sense of permanence; creating a space of daily ritual and refuge. An implied ‘fourth terrace’, the pavilion takes cues from its context, supporting a grassy rooftop garden, echoing that of the garden retainers below.

Photos by, Derek Swalwell

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project