Merivale Villa Alterations

Website

The home owners requested a contemporary family home that would provide a backdrop to their impressive art collection. The house is made of two halves, a villa in the front that has been restored to its original condition and a modern rear addition that has been redesigned to provide a modern functional family space. The project required that the plan be reorganised and the kitchen relocated to allow a more open living environment. 

A key requirement was to bring natural light into the space. This was done by using skylights and installing taller windows. The project has given the clients the best of both worlds, a character home and a contemporary environment in which they can enjoy the modern comforts of a new home.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Wilson & Hill Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Merivale Villa Alterations

The home owners requested a contemporary family home that would provide a backdrop to their impressive art collection. The house is made of two halves, a villa in the front that has been restored to its original condition and a modern rear addition that has been redesigned to provide a modern functional family space. The project required that the plan be reorganised and the kitchen relocated to allow a more open living environment. 

A key requirement was to bring natural light into the space. This was done by using skylights and installing taller windows. The project has given the clients the best of both worlds, a character home and a contemporary environment in which they can enjoy the modern comforts of a new home.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Wilson & Hill Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Merivale Villa Alterations

The home owners requested a contemporary family home that would provide a backdrop to their impressive art collection. The house is made of two halves, a villa in the front that has been restored to its original condition and a modern rear addition that has been redesigned to provide a modern functional family space. The project required that the plan be reorganised and the kitchen relocated to allow a more open living environment. 

A key requirement was to bring natural light into the space. This was done by using skylights and installing taller windows. The project has given the clients the best of both worlds, a character home and a contemporary environment in which they can enjoy the modern comforts of a new home.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen