PGG Wrightson Head Office

Website

The new office building for PGG Wrightson is located at the entrance to Christchurch International Airport. The building has two front elevations featuring a series of concrete columns, one facing Memorial Avenue and the other facing the carpark where most visitors and staff enter the building from. The entry to the building has been designed as a low scale-space providing a welcoming feel. This space leads visitors directly to the suite of meeting rooms without entering the office environment.  

Beyond the entry, foyer staff enter a central atrium space that is connected to both the workspace and the staff café. The idea being that this space can be used for either additional café space or work breakout space. The open plan office space allows for many different tasks to take place depending on the team occupying the space, it allows for collaboration as well as for focused individual work. Teams have been allocated to spaces adjacent to other teams that work in a similar way. 

A range of support space such as meeting rooms and quiet spaces are provided for each team. Overall the plan has been designed to be an efficient space to occupy while creating a light and spacious environment to work in.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Wilson & Hill Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

PGG Wrightson Head Office

The new office building for PGG Wrightson is located at the entrance to Christchurch International Airport. The building has two front elevations featuring a series of concrete columns, one facing Memorial Avenue and the other facing the carpark where most visitors and staff enter the building from. The entry to the building has been designed as a low scale-space providing a welcoming feel. This space leads visitors directly to the suite of meeting rooms without entering the office environment.  

Beyond the entry, foyer staff enter a central atrium space that is connected to both the workspace and the staff café. The idea being that this space can be used for either additional café space or work breakout space. The open plan office space allows for many different tasks to take place depending on the team occupying the space, it allows for collaboration as well as for focused individual work. Teams have been allocated to spaces adjacent to other teams that work in a similar way. 

A range of support space such as meeting rooms and quiet spaces are provided for each team. Overall the plan has been designed to be an efficient space to occupy while creating a light and spacious environment to work in.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Wilson & Hill Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

PGG Wrightson Head Office

The new office building for PGG Wrightson is located at the entrance to Christchurch International Airport. The building has two front elevations featuring a series of concrete columns, one facing Memorial Avenue and the other facing the carpark where most visitors and staff enter the building from. The entry to the building has been designed as a low scale-space providing a welcoming feel. This space leads visitors directly to the suite of meeting rooms without entering the office environment.  

Beyond the entry, foyer staff enter a central atrium space that is connected to both the workspace and the staff café. The idea being that this space can be used for either additional café space or work breakout space. The open plan office space allows for many different tasks to take place depending on the team occupying the space, it allows for collaboration as well as for focused individual work. Teams have been allocated to spaces adjacent to other teams that work in a similar way. 

A range of support space such as meeting rooms and quiet spaces are provided for each team. Overall the plan has been designed to be an efficient space to occupy while creating a light and spacious environment to work in.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen