Sandfield Office - Archimedia | ArchiPro

Sandfield Office

Website

Sandfield’s identity – creating “order” from a natural “chaotic” state – and an analogy with a craft moving across a body of water, creating formal order in it’s wake – was developed to generate the forms of metal ceiling and lobby lighting. The external natural world was aligned with the “chaotic” and progressively refined towards the central lobby, where “order” is expressed through light falling on the sculptural forms of walls, floors, ceiling and furniture. Apertures in the ceiling are the key motif expressing the directional idea of a wake or wave. The studio, representing the dynamic business world, is animated by shafts of coloured light, visible to staff, but with-held from visitors. The materials reference a progression from abstract to crafted. The perimeter envelope is plasterboard lined, with structural concrete left natural and steel exposed. Workspaces are carpeted under an undulating metal ceiling. Visual contrast to computer screens is provided by timber enclosing the core, extended to flooring, ceiling and furniture in the arrival and café zones. The timber core cladding is punctuated by back-lit coloured incisions, visible to staff, but not visitors.

Ponsonby, 2014

Project Team

  • Lindsay Mackie
  • Rachel Vulinovich

Photography:  Archimedia

Press & Awards

  • DINZ Best Awards Spatial-Offices and Workplace Environments Bronze Award 2016
  • Interior Awards Workplace Finalist 2015
Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Archimedia

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Sandfield Office

Sandfield’s identity – creating “order” from a natural “chaotic” state – and an analogy with a craft moving across a body of water, creating formal order in it’s wake – was developed to generate the forms of metal ceiling and lobby lighting. The external natural world was aligned with the “chaotic” and progressively refined towards the central lobby, where “order” is expressed through light falling on the sculptural forms of walls, floors, ceiling and furniture. Apertures in the ceiling are the key motif expressing the directional idea of a wake or wave. The studio, representing the dynamic business world, is animated by shafts of coloured light, visible to staff, but with-held from visitors. The materials reference a progression from abstract to crafted. The perimeter envelope is plasterboard lined, with structural concrete left natural and steel exposed. Workspaces are carpeted under an undulating metal ceiling. Visual contrast to computer screens is provided by timber enclosing the core, extended to flooring, ceiling and furniture in the arrival and café zones. The timber core cladding is punctuated by back-lit coloured incisions, visible to staff, but not visitors.

Ponsonby, 2014

Project Team

  • Lindsay Mackie
  • Rachel Vulinovich

Photography:  Archimedia

Press & Awards

  • DINZ Best Awards Spatial-Offices and Workplace Environments Bronze Award 2016
  • Interior Awards Workplace Finalist 2015
Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Archimedia

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Sandfield Office

Sandfield’s identity – creating “order” from a natural “chaotic” state – and an analogy with a craft moving across a body of water, creating formal order in it’s wake – was developed to generate the forms of metal ceiling and lobby lighting. The external natural world was aligned with the “chaotic” and progressively refined towards the central lobby, where “order” is expressed through light falling on the sculptural forms of walls, floors, ceiling and furniture. Apertures in the ceiling are the key motif expressing the directional idea of a wake or wave. The studio, representing the dynamic business world, is animated by shafts of coloured light, visible to staff, but with-held from visitors. The materials reference a progression from abstract to crafted. The perimeter envelope is plasterboard lined, with structural concrete left natural and steel exposed. Workspaces are carpeted under an undulating metal ceiling. Visual contrast to computer screens is provided by timber enclosing the core, extended to flooring, ceiling and furniture in the arrival and café zones. The timber core cladding is punctuated by back-lit coloured incisions, visible to staff, but not visitors.

Ponsonby, 2014

Project Team

  • Lindsay Mackie
  • Rachel Vulinovich

Photography:  Archimedia

Press & Awards

  • DINZ Best Awards Spatial-Offices and Workplace Environments Bronze Award 2016
  • Interior Awards Workplace Finalist 2015
Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging