Screened by Pohutukawa (Stage Two)

Website

After initially planning to use the rear house as a holiday home the clients decided to make the mount their permanent home. The client’s brief was for a liveable and relaxed beach house that made the most of the dramatic ocean views. Visually striking, the sharp charcoal exterior links the new building both to the original cottage and the newer holiday house behind. From the street an established pohutukawa tree remains the dramatic focus. This tree has been an integral part of the character of the site throughout both stages of development and the newest phase of building remains respectful of it.

The single level design is kept intentionally relaxed. Utilising raw unfinished materials, the decor is kept simple and natural. Products were chosen to showcase a smart, robust and sustainable coastal home. It has a sophisticated vibe suited for entertaining. Best of all, the promise of the spectacular sea view is fully realised. Expansive glass windows run full height across the front of the property allowing for an ever changing vista from dawn to dusk.

With a feel that is low key and unpretentious, this is a beautiful coastal home that celebrates its prime location while retaining an authentic charm fused with modern comfort.

Footnote: *The original cottage sits enjoying a well-deserved ‘retirement’ in its latest guise as a fishing cabin along the shores of the Tongariro River.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Show more categories!

Professionals used on this project

Show more categories!

Also from Architecture Bureau

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Screened by Pohutukawa (Stage Two)

After initially planning to use the rear house as a holiday home the clients decided to make the mount their permanent home. The client’s brief was for a liveable and relaxed beach house that made the most of the dramatic ocean views. Visually striking, the sharp charcoal exterior links the new building both to the original cottage and the newer holiday house behind. From the street an established pohutukawa tree remains the dramatic focus. This tree has been an integral part of the character of the site throughout both stages of development and the newest phase of building remains respectful of it.

The single level design is kept intentionally relaxed. Utilising raw unfinished materials, the decor is kept simple and natural. Products were chosen to showcase a smart, robust and sustainable coastal home. It has a sophisticated vibe suited for entertaining. Best of all, the promise of the spectacular sea view is fully realised. Expansive glass windows run full height across the front of the property allowing for an ever changing vista from dawn to dusk.

With a feel that is low key and unpretentious, this is a beautiful coastal home that celebrates its prime location while retaining an authentic charm fused with modern comfort.

Footnote: *The original cottage sits enjoying a well-deserved ‘retirement’ in its latest guise as a fishing cabin along the shores of the Tongariro River.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Show more categories!

Professionals used on this project

Show more categories!

Also from Architecture Bureau

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Screened by Pohutukawa (Stage Two)

After initially planning to use the rear house as a holiday home the clients decided to make the mount their permanent home. The client’s brief was for a liveable and relaxed beach house that made the most of the dramatic ocean views. Visually striking, the sharp charcoal exterior links the new building both to the original cottage and the newer holiday house behind. From the street an established pohutukawa tree remains the dramatic focus. This tree has been an integral part of the character of the site throughout both stages of development and the newest phase of building remains respectful of it.

The single level design is kept intentionally relaxed. Utilising raw unfinished materials, the decor is kept simple and natural. Products were chosen to showcase a smart, robust and sustainable coastal home. It has a sophisticated vibe suited for entertaining. Best of all, the promise of the spectacular sea view is fully realised. Expansive glass windows run full height across the front of the property allowing for an ever changing vista from dawn to dusk.

With a feel that is low key and unpretentious, this is a beautiful coastal home that celebrates its prime location while retaining an authentic charm fused with modern comfort.

Footnote: *The original cottage sits enjoying a well-deserved ‘retirement’ in its latest guise as a fishing cabin along the shores of the Tongariro River.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen