Seatoun House - First Light Studio Ltd | ArchiPro

Seatoun House

Tucked away on the sunny side of Wellington, this compact 84m² 2-bedroom home efficiently makes use of every square inch to provide the perfect nest for a young family.

A bold steel 'loop' - a simple reinterpretation of the neighbourhood’s gable rooftops - protectively wraps around the building, shielding the light, bright, clean interior from the harsh coastal elements.

Full-height windows flank a tall, raked living space, and the compact interior feels remarkably spacious. This house has a small footprint, physically, and a small footprint, environmentally! Ample insulation, high performance joinery and a northern orientation keeps this home sunny and warm all year round with minimal heating costs.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

All
Projects
Products
Professionals
Articles

Tucked away on the sunny side of Wellington, this compact 84m² 2-bedroom home efficiently makes use of every square inch to provide the perfect nest for a young family.

A bold steel 'loop' - a simple reinterpretation of the neighbourhood’s gable rooftops - protectively wraps around the building, shielding the light, bright, clean interior from the harsh coastal elements.

Full-height windows flank a tall, raked living space, and the compact interior feels remarkably spacious. This house has a small footprint, physically, and a small footprint, environmentally! Ample insulation, high performance joinery and a northern orientation keeps this home sunny and warm all year round with minimal heating costs.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

All
Projects
Products
Professionals
Articles

Tucked away on the sunny side of Wellington, this compact 84m² 2-bedroom home efficiently makes use of every square inch to provide the perfect nest for a young family.

A bold steel 'loop' - a simple reinterpretation of the neighbourhood’s gable rooftops - protectively wraps around the building, shielding the light, bright, clean interior from the harsh coastal elements.

Full-height windows flank a tall, raked living space, and the compact interior feels remarkably spacious. This house has a small footprint, physically, and a small footprint, environmentally! Ample insulation, high performance joinery and a northern orientation keeps this home sunny and warm all year round with minimal heating costs.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project