Tauranga Art Gallery

Website

A 1960s bank was re-clad in metal cool-room panels which, when peeled out over the street, form a verandah to the footpath.

Inside, all was stripped away and two high exhibition walls were placed in the entrance foyer, pinned lightly to the mezzanine with glass floors. A third high wall to the street creates a double-height exhibition space.

A new curved stair was placed in the central space to give some grandeur and a circular flow into the act of moving around the building. Indirect natural light was used as much as possible with light-deflecting skylights.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Mitchell Stout Dodd Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Tauranga Art Gallery

A 1960s bank was re-clad in metal cool-room panels which, when peeled out over the street, form a verandah to the footpath.

Inside, all was stripped away and two high exhibition walls were placed in the entrance foyer, pinned lightly to the mezzanine with glass floors. A third high wall to the street creates a double-height exhibition space.

A new curved stair was placed in the central space to give some grandeur and a circular flow into the act of moving around the building. Indirect natural light was used as much as possible with light-deflecting skylights.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Mitchell Stout Dodd Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Tauranga Art Gallery

A 1960s bank was re-clad in metal cool-room panels which, when peeled out over the street, form a verandah to the footpath.

Inside, all was stripped away and two high exhibition walls were placed in the entrance foyer, pinned lightly to the mezzanine with glass floors. A third high wall to the street creates a double-height exhibition space.

A new curved stair was placed in the central space to give some grandeur and a circular flow into the act of moving around the building. Indirect natural light was used as much as possible with light-deflecting skylights.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Done tagging
Full screen